Σύγκρουση με την ΚΕΔΕ από τους Δημάρχους της Ηπείρου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τρίτη, 11 Σεπτέμβριος 2012 22:10

katsinos2- Μιλούν για άδειασμα λίγο πριν τις διήμερες κινητοποιήσεις

Σε ευθεία αντιπαράθεση με την διοίκηση της ΚΕΔΕ βρίσκονται πλέον οι Δήμαρχοι της Ηπείρου. Οι οδηγίες της πρώτης για το διήμερο λουκέτο στους Δήμους, με παρουσία όμως υπαλλήλων και πολιτικών προσώπων, προκάλεσε σύγχυση αλλά κι οργή μεταξύ των αιρετών.

Πέραν αυτού, κατά τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Ηπείρου, παρουσία και των περισσοτέρων δημάρχων της περιοχής, κατέδειξε μεν το πολύ σοβαρό οικονομικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στους ΟΤΑ αλλά και τις σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των αυτοδιοικητικών ως προς τις κινητοποιήσεις.

Έτσι αρκετοί δήμαρχοι, όπως Ζίτσας, Πάργας, Δωδώνης και Κεντρικών Τζουμέρκων τάχθηκαν κατά του κλεισίματος των δημαρχείων, ενώ άλλοι, ειδικά πόλεων που είναι αντιμέτωποι με τη στάση πληρωμών, όχι μόνο ήταν υπέρ του διήμερου λουκέτου, αλλά και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Η δυσαρέσκεια πάντως για την στάση της ΚΕΔΕ ήταν έντονη, με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιώργο Κάτσινο να μιλά για κοροϊδία των αιρετών από το ανώτατο όργανό τους. «Η ΚΕΔΕ μας έχει αδειάσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κάτσινος, αποχωρώντας εμφανώς ενοχλημένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Αυτό που αναδείχθηκε ήταν η αδυναμία του Προεδρείου της ΠΕΔ να βρει την κοινή συνισταμένη κι έτσι περιορίστηκε σε μία απόφαση στήριξης των όποιων κινητοποιήσεων γίνουν, αφήνοντας στα Δημοτικά Συμβούλια ή τις Δημοτικές Αρχές τη λήψη αποφάσεων.

 
copyright ©2010 vdella.com -- powered by web-way