Περιβάλλον
Ερώτηση Γιόγιακα για την ρύπανση του Καλαμά με λυματολάσπη PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 00:41
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΘΕΜΑ: «Ρύπανση του ποταμού Καλαμά από λυματολάσπη»
Τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιωαννίνων (ΔΕΥΑΙ) αναθέτει σε ιδιώτη – εργολάβο τη συλλογή, μεταφορά και εναπόθεση λυματολάσπης που προέρχεται από τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού της δημοτικής επιχείρησης.
Περισσότερα...
 
Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων από τον Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2018 16:18
Share Button

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων ο Φορέας Διαχείρισης  πραγματοποίησε εκδήλωση στον υγρότοπο Βατάτσα με φετινό θέμα «Υγρότοποι για ένα βιώσιμο μέλλον στις πόλεις». 

Μαθητές από το 3ο δημοτικό σχολείο και το δημοτικό σχολείο Νέας Σελεύκειας ( σύνολο 60 ), επισκέφθηκαν τον υγρότοπο και ενημερώθηκανσχετικά με τη σημασία της προστασίας και τα οφέλη των υγροτόπων μεταξύ των οποίων οι άνθρωποι που ζουν στις κοντινές πόλεις. Επίσης έγινε αναφορά για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Περισσότερα...
 
Περιβαλλοντικό έγκλημα με τη λυματολάσπη... Μέσω της Λαψίστας στον Καλαμά! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2018 23:48

Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς τόνοι λυματολάσπης από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων σωρεύονται πρόχειρα σε εκτάσεις πέριξ του εργοστασίου ενώ μεγάλες ποσότητες καταλήγουν στην τάφρο της Λαψίστας και στον Καλαμά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επεξεργασία. Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις που έκανε επί τόπου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία εφιαλτική κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε για μία μέρα.
Περισσότερα...
 
Σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ κοντά στην Ηγουμενίτσα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 12:44
Σεισμική δόνηση 3,7 ρίχτερ κοντά στην Ηγουμενίτσα

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 07:58 κοντά στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών είχε μέγεθος 3,7 της κλίμακας Ρίχτερ.
Περισσότερα...
 
Ολοκληρωτική η καταστροφή στο Θεογέφυρο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018 01:59

Πλήρης είναι η καταστροφή του Θεογέφυρου. Το σπάνιο και μοναδικό μνημείο της φύσης κατέρρευσε ολοσχερώς. Ένας σωρός από χώματα και πέτρες στα νερά του Καλαμά. Η κατάρρευση έγινε αντιληπτή νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σημειώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Ηπείρου, κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας καθώς και του Δήμου Ζίτσας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 138
copyright ©2010 vdella.com -- powered by web-way