Περιβάλλον
Νεκροταφείο ζώων οι προστατευόμενες περιοχές... PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2019 16:27

Σε νεκροταφείο ζώων έχουν μετατραπεί προστατευόμενες περιοχές στον Καλαμά και τον Αχέροντα, όπως προέκυψε από εποπτεύσεις που έκανε ο Φορέας Διαχείρισης αλλά και από ανώνυμες καταγγελίες που έχει δεχθεί.

Όπως αναφέρει ο Φορέας έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ανεξέλεγκτης διάθεσης νεκρών ζώων εκτροφής, πολύ κοντά σε υδάτινους πόρους, γεγονός που ενέχει κινδύνους μόλυνσης των νερών.

Περισσότερα...
 
Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και στη Θεσπρωτία PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Σάββατο, 13 Ιούλιος 2019 20:41
LighteningΠρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία, τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Περισσότερα...
 
Εκδόθηκε η Απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού αερίου IGI-POSEIDON PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Δευτέρα, 08 Ιούλιος 2019 20:11

ΙGI Poseidon: Άδεια κατασκευής και για τον δεύτερο εξ ανατολάς αγωγό

Εκδόθηκε η Απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων για το χερσαίο τμήμα του αγωγού αερίου IGI Poseidon. Ακολουθεί διαδρομή 760,80 χλμ. από τους Κήπους του Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας. Οι πιθανές πηγές προμήθειας φυσικού αερίου και τα σχέδια διασύνδεσης με EastMed και IGB.

H  Απόφαση Περιβαλλοντικών Όρων για τον IGI Poseidon, δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή 5 Ιουλίου και αφορά στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της κατασκευής του χερσαίου τμήματος, καθώς η ΑΕΠΟ για το υποθαλλάσιο τμήμα έχει ήδη εγκριθεί.

Περισσότερα...
 
Ανεπεξέργαστα λύματα στην τάφρο της Λαψίστας PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τετάρτη, 26 Ιούνιος 2019 00:01

Τραγικές εικόνες, τραγικές στιγμές… Για μία ακόμη φορά κάτοικοι και αγρότες στέκονται μάρτυρες των προβλημάτων που προκύπτουν από τα λύματα που ρέουν προς την αρδευτική τάφρο της Λαψίστας. Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες είναι απερίγραπτη. Η δυσοσμία εξ αιτίας και της ζέστης είναι ανυπόφορη και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία μεγάλοι. Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος επισημαίνει ότι ήδη έπρεπε να έχουν παρέμβει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι αρμόδιες αρχές ενώ η ΔΕΥΑΙ από την πλευρά της διερευνά τα αίτια και τις συνθήκες που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα.

Περισσότερα...
 
Ο ΟΛΗΓ για τη χερσαία ζώνη του Δρεπάνου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τρίτη, 25 Ιούνιος 2019 20:56

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας προ λίγων ημερών πέταξε το μπαλάκι στον ΟΛΗΓ για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό της χερσαίας ζώνης.

Και ο ΟΛΗΓ απαντά γνωστοποιώντας τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι σήμερα.

Σε σχέση με τον ευπρεπισμό, την καθαριότητα, την αποκομιδή απορριμμάτων και την κοπή χόρτων στην περιοχή του Δρεπάνου έχει καθαριστεί ήδη μεγάλο τμήμα και η μέριμνα θα είναι τακτική, με επιπλέον ενίσχυση σε εξοπλισμό για το επόμενο της θερινής περιόδου, όπως πραγματοποιήθηκε εξάλλου και κατά τα προηγούμενα έτη.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 156
copyright ©2010 vdella.com -- powered by web-way