Πολιτισμός
Σε Γίτανα και Λιά η Υπουργός Πολιτισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 22:01

Ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ήπειρο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η Υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Γιάννη Χουλιαρά και Γεωργία Πλιάκου για την εξέλιξη των εργασιών αναστήλωσης και ανάδειξης.

Σημειώνεται ότι ο αρχαιολογικός χώρος των Γιτάνων είναι ένας από τους πέντε μεγάλους της Ηπείρου, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής και εκτελούνται έργα από το ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...
 
ΘΕΑΤΟ: Το φως στη σκηνή για τρία ΠΣΚ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 22:26

Η ΘΕΑΤΟ σας προσκαλεί στον 10ο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΟΕΜΒΡΗ με τίτλο «Φως στην Σκηνή» που διοργανώνει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας σε συνδιοργάνωση με το ΝΠΔΔ του Δ. Σουλίου «ΑΡΩΓΗ» και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Τρία ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα γεμάτα θεατρική δράση: Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους θεατές , σεμινάρια και δρώμενα θα λάβουν χώρα στην Παραμυθιά στο θέατρο Καρκαμίσι ως εξής:

Περισσότερα...
 
Θεατρικό Εργαστήρι ιδρύει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταριάς PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019 23:35

Μια ιδιαίτερη προσπάθεια ξεκινάει ο πολιτιστικός σύλλογος Πλαταριάς υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνσητου Δημήτρη Αθανασίου με την ίδρυση θεατρικού εργαστηρίου.

Μια προσπάθεια καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας που θα δώσει ανάσα και δημιουργική διέξοδο στη νεολαία της περιοχής αλλά και σε όποιον άλλο επιθυμεί να ασχοληθεί με το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πλαταριάς, στα πλαίσια δημιουργίας, ανάπτυξης και προώθησης πολιτισμού, προχωράει στην ίδρυση Θεατρικού Εργαστηρίου με την λειτουργία των παρακάτω τμημάτων και δράσεων:

Περισσότερα...
 
Πεταμένα σε χωματερή των Φιλιατών εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Κυριακή, 22 Σεπτέμβριος 2019 19:24

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ

Πραγματικά είναι η εικόνα αποκαρδιωτική και μάλλον αποκαλύπτει πολλά... Εκατοντάδες λογοτεχνικά βιβλία πεταμένα σε χωματερή των Φιλιατών. Στην ουσία τέτοιες ενέργειες σκουπιδίζουν τον πολιτισμό. Είναι άγνωστο γιατί, πως και από ποιον βρέθηκαν τα βιβλία στη χωματερή. Ίσως κάποιοι να μη τα χρειαζόταν, να τους έπιαναν χώρο κ.λπ. Πάντως θα ήταν πολύ καλύτερο να δωριθούν είτε σε σχολεία είτε σε βιβλιοθήκες, υπάρχουν λίγες και στη Θεσπρωτία, προκειμένου να αξιοποιηθούν. Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι διαχρονικά υπήρχε μια άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και βιβλίου.Το βιβλίο ήταν η αστείρευτη πηγή γνώσης, το εργαλείο της δουλειάς, η πυξίδα της κριτικής σκέψης.

Περισσότερα...
 
Η ομιλία του Βασίλη Γιόγιακα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Σάββατο, 06 Ιούλιος 2019 10:38
IMG_20190705_211043
Αγαπητές συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,
Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Αγαπητές συνυποψήφιες, Αντιγόνη και Όλγα, αγαπητέ συνυποψήφιε Γιάννη,
Σας καλωσορίζω με τη σειρά μου και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ.
Χρειαζόμαστε τη στήριξη κάθε μίας και κάθε ενός από εσάς.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 111
copyright ©2010 vdella.com -- powered by web-way