Υπεβλήθη η προσφυγή στο ΣΤΕ για τα ασφαλτικά PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την vdella   
Παρασκευή, 02 Δεκέμβριος 2011 00:06

Κατατέθηκε από το Σύλλογο Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την οποία ζητείται η ακύρωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της μονάδας των Ασφαλτικών, που υπεγράφη από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα.

Την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση του Συλλόγου θα καταθέσει και αίτηση θεραπείας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητώντας ακύρωση της ίδιας απόφασης.

Η αίτηση στηρίζεται στην εισήγηση που έκανε προ ημερών η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, η οποία είχε εξετάσει λεπτομερώς το ζήτημα της αδειοδότησης των Ασφαλτικών και έκανε ένα πλήθος παρατηρήσεων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική χωροθέτηση.

Οι φορείς του Νομού Θεσπρωτίας, έχουν ταχθεί κατά της ανάπτυξης της συγκεκριμένης επένδυσης στην περιοχή της Σαγιάδας, και τώρα αλλά και από το 2001, οπότε και υπεβλήθη η αρχική επενδυτική πρόταση, καθώς εκεί βρίσκονται οι ιχθυοκαλλιέργειες οι οποίες αποτελούν το πιο δυναμικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Μάλιστα με βάση το Εθνικό Χωροταξικό για τις υδατοκαλλιέργειες που θεσμοθετήθηκε λίγες μέρες μετά την υπογραφή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης από την κ. Μπάστα, η εγκατάσταση της μονάδας δεν είναι εφικτή στη συγκεκριμένη θέση καθώς πρόκειται για μία εν δυνάμει επικίνδυνη δραστηριότητα.

 
copyright ©2010 vdella.com -- powered by web-way