Έκπτωτος λόγω χρεών αιρετός του Δήμου Ηγουμενίτσας

Όπου υπάρχει καπνός τελικά υπάρχει και φωτιά…

.Τις τελευταίες ημέρες, οι φήμες στην Ηγουμενίτσα οργίαζαν και αφορούσαν σε έλεγχο αιρετών σχετικά με οφειλές τους προς το Δήμο ή τα νομικά του πρόσωπα, κάτι που οδηγεί σε έκπτωση…
Η Δημοτική Αρχή, απέναντι στο όργιο των φημών επέλεξε τη σιωπή, κάνοντας μάλλον τα πράγματα χειρότερα…
Τελικά το θέμα έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας. Τέθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Λώλο ο οποίος ζήτησε απαντήσεις από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νταή.
Ο Δήμαρχος έκανε μία μακρόσυρτη τοποθέτηση αναλύοντας νόμους και εγκυκλίους. Ανέφερε ότι μέχρι τις 2 Ιανουαρίου και από τον έλεγχο που έγινε ή δεν έγινε ή έγινε πλημμελώς από την Οικονομική Υπηρεσία, αφού ακριβή εικόνα δεν είχε, δεν προέκυψε θέμα με οφειλές κάποιου αιρετού.
Αρχές Φεβρουαρίου όμως έγινε καταγγελία από πολίτη στην Αποκεντρωμένη για αιρετούς που έχουν ορκιστεί όμως έχουν οφειλές προς τον Δήμο. Η Αποκεντρωμένη ξεκίνησε τον έλεγχο και από τον Δήμο δόθηκαν τα στοιχεία.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τον δήμαρχο όμως ήδη έχει εκδοθεί μία απόφαση έκπτωσης αιρετού.
Αυτό κατά τον κ. Νταή δείχνει ότι υπήρξε πλημμελής έλεγχος ή δεν υπήρξε καθόλου έλεγχος.
Ο Γιάννης Λώλος επανήλθε και ζήτησε πλήρη και εκτενή ενημέρωση ζητώντας από τον Δήμαρχο ως την ερχόμενη Δευτέρα να καλέσει τους επικεφαλής των παρατάξεων και να παραθέσει τα πλήρη στοιχεία για το σύνολο των αιρετών που ελέγχονται. Διαμήνυσε δε ότι αν αυτό δεν γίνει την Τρίτη θα προσφύγει στον Εισαγγελέα.
Ο Δήμαρχος επανήλθε υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία του αιρετού που εκπίπτει από τα καθήκοντά του δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν λόγω… προσωπικών δεδομένων.
Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια όπως και σε ανάλογες που μπορεί να ακολουθήσουν τα προσωπικά – κατά το δήμαρχο – δεδομενα, θα πάνε περίπατο καθώς ο ίδιος θα κληθεί να καλέσει τους αναπληρωματικούς των έκπτωτων για ορκωμοσία!