Άνοιξε η Εγνατία – Κλειστά και την Πέμπτη τα σχολεία!

Στις 3 το μεσημέρι άνοιξε για τα βαρέα οχήματα η Εγνατία Οδός, ενώ επιτρέπεται πλέον και η διέλευση των ΙΧ, εφόσον όμως τα οχήματα έχουν μαζί τους αλυσίδες σε περίπτωση ανάγκης.

Αποκαταστάθηκε η κίνηση στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Αθηνών, η οποία παρέμενε κλειστή λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των προβλημάτων που είχαν ανακύψει κοντά στην σήραγγα της Κλεισούρας. Επιτρέπεται όμως μόνο η κίνηση ΙΧ οχημάτων που φέρουν αλυσίδες.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου μεταβάλλεται συνεχώς και καλό θα είναι πριν ξεκινήσει κάποιος το ταξίδι του να επικοινωνήσει με την αστυνομία ώστε να έχει σαφή εικόνα. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

Ανά Νομό της Ηπείρου η κατάσταση έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Δεν επιτρέπεται η κίνηση για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ :

Η κυκλοφορία των οχημάτων  σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Η  κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Καρτερίου – Πέρδικας έχει διακοπεί από την Τρίτη λόγω  παγετού. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Πλαταριάς – Συβότων.

Δεν επιτρέπεται η κίνηση για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Ένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας για Αθήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 19:00. Δεν εκτελούνται δρομολόγια προς Γιάννενα και εντός Νομού. Αναχώρησε το δρομολόγιο των 14:45 για Θεσσαλονίκη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:  

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού , διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία :

  • Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου από την χ.θ. 58 + 500 (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως τη χ.θ. 39 + 500 (σήραγγα Κλεισούρας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας – Πέντε Πηγαδιών (από διασταύρωση Αμμότοπου – έως Πέντε Πηγάδια)
  • Επαρχιακή Οδό από διασταύρωση Στεφάνης έως Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσπρωτικού και από Θεσπρωτικό έως Πολυστάφυλο και από Θεσπρωτικό έως Μελιανά.

Στο λοιπό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

·         Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)

·         επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων

·         επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη

·         επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη τα σχολεία στους Νομούς Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων