Έκκληση Περιφερειάρχη για στήριξη των κοινωνικών δομών

kaxrim

kaxrimΈκκληση  Περιφερειάρχη για στήριξη των κοινωνικών δομών

Το Γηροκομείο «Ζωσιμάδων» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανταλλάσσοντας ευχές με τους φιλοξενούμενους, τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, χαρακτήρισε «πρότυπο» λειτουργίας το Γηροκομείο,   υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία  η βοήθεια όλων προς τις  κοινωνικές δομές και τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

«Μετά την εβδομάδα των Παθών, έρχεται η Ανάσταση και η ελπίδα», πρόσθεσε ευχόμενος σε όλους «Καλή Ανάσταση».

Συγκέντρωση και αποκομιδή απορριμμάτων κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Ηπείρου

Εργασίες για την συγκέντρωση και αποκομιδή των σκουπιδιών που  υπάρχουν κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου στα όρια της Ηπείρου, έχουν ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ηπείρου. Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας απευθύνεται έκκληση προς όλους τους οδηγούς να αποφεύγουν τη ρίψη αντικειμένων στο οδικό δίκτυο, προστατεύοντας το περιβάλλον και την γενικότερη εικόνα της κάθε περιοχής.

 

Σε συνεργασία με τον ΕΕΣ η διαλογή ειδώνπρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Ηπείρου για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και την προσφορά του Ομίλου ΑΝΤ1 σε είδη πρώτης ανάγκης, ξεκίνησε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας η διάθεσή τους σε ιδρύματα και φορείς με εθελοντική προσφορά και κοινωνική δράση, κατόπιν σχετικών αιτημάτων τους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τη Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τις εθελόντριες, που δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύης τους, συνέδραμαν στη διαδικασία διαλογής των ειδών ένδυσης, υπόδησης, παιχνιδιών και σχολικών ειδών, κατά φύλο και ηλικία.