Έκτακτη σύσκεψη για τη Δωδώνη

dodoni

dodoniΟι ανακοινώσεις που έκανε ταυτόχρονα με την παραίτησή του για την τύχη της Δωδώνης ο διοικητής της ΑΤΕ Θεόδωρος Πανταλάκης έχουν ανάψει νέες φωτιές στην Ήπειρο.

Μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της Τράπεζας, οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις πέρασαν κατευθείαν στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο.

Παράλληλα η ανακοίνωση του κ. Πανταλάκη ότι η καλύτερη προσφορά για τη Δωδώνη έχει κατατεθεί από τον όμιλο Simos food προκαλεί θύελλα αντιδράσεων. Κι αυτό γιατί ο εν λόγω όμιλος είναι ένας από αυτούς που διακινούν σήμερα τα προιόντα της γαλακτοβιομηχανίας και της οφείλει ποσό άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι αδιανόητο η Δωδώνη να οδηγείται στους οφειλέτες της, σημειώνουν με νόημα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι πίσω από την SIMOS βρίσκονται ρώσοι επιχειρηματίες οι προθέσεις των οποίων είναι άγνωστες.

Με αυτά τα δεδομένα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων προχωρά το πρωί της Δευτέρας (11 πμ) σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με διευρυμένη μάλιστα σύνθεση. Στόχος να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης. Παράλληλα τις μορφές κινητοποιήσεις εξετάζουν και οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ηπείρου, οι οποίοι τονίζουν με νόημα πως τελικά η Δωδώνη δεν πωλείται αλλά ξεπουλείται.

πηγή: epiruspost.gr