Έκτακτο Δ.Σ για το λιμάνι

Ζητά η αντιπολίτευση

Έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο την πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας ζητούν τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία, η Αλλαγή Πορείας και η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια,  τί αφαιρούν από την πόλη της Ηγουμενίτσας, την Πλαταριά ή ταΣύβοτα.  Στην ουσία, τί θα στερηθεί από τους πολίτες και τον Δήμο για να πριμοδοτηθεί το προϊόν,  δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από τα «επίσημα χείλη» του Υπουργού, του βουλευτή ή του Δημάρχου, ως όφειλαν να κάνουν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά εκτενή και λεπτομερή ενημέρωση για την πώληση όπως και για το περιεχόμενο των συναντήσεων και των συσκέψεων που έγιναν στην Αθήνα με την συμμετοχή του δημάρχου και του βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου που δημμοσιοποίησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας, Γ. Γόγολος:

“Αγαπητοί συμπολίτες

Η προκήρυξη πώλησης του ΟΛΗγ έγινε γνωστή πριν λίγες ημέρες και το περιεχόμενό τηςαφήνει πολλά ερωτηματικά για την «προίκα» που θα δοθεί στον ιδιώτη αγοραστή και τις περιοχές που «συνοδεύουν το λιμάνι και τις ανάγκες του».

Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια, τί αφαιρούν από την πόλη της Ηγουμενίτσας, την Πλαταριάή τα Σύβοτα. Στην ουσία, τί θα στερηθεί από τους πολίτες και τον Δήμο για να πριμοδοτηθεί το προϊόν, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί από τα «επίσημα χείλη» του Υπουργού, του βουλευτή ή του Δημάρχου, ως όφειλαν να κάνουν.

Βλέπουμε δημοσιεύματα και φωτογραφίες, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν εξηγούν με σαφήνεια, ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου και οι θέσεις – αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από τον Δήμαρχο.

Η χρονική στιγμή είναι κρίσιμη για τον τόπο και την προοπτική του.

Η Δημοτική αρχή δεν μπορεί πλέον να ξεφύγει από τις «ράγες της ιδεολογίας της» και δηλώνει ανίκανη να παρέμβεισε άνωθεν εντολές.
Για το λόγο αυτό, σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου ζητά εκτεταμένη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα της πώλησης και το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγιναν δύο φορές στηνΑθήνα για το θέμα αυτό, από τον Δήμαρχο και τον βουλευτή κ. Γιόγακα.

Φίλες και φίλοι

Οι υποσχέσεις του Υπουργού αποδείχθηκαν πολφόλυγες .

Τα μνημόνια συνεργασίας με τον ΟΛΗγ γράφτηκαν, ξαναγράφτηκαν και εν συνεχεία ακυρώθηκαν.
Οι φωτογραφίες με τους υπουργούς και τους βουλευτές είναι για το πολιτικό τους βιογραφικό.

Τις κορώνες του Δημάρχου για «Casous belli» για το θέμα, αντικατέστησε η προσφιλής τουέκφραση « δεν με μέλλει», που είναι το moto του.

Οι πολίτες ζητούν ενημέρωση.

Γιατί οι πολίτες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για το «τί μέλλει γενέσθαι» με το Λιμάνι.

Γιατί αφορά την προοπτική του τόπου.”