Ένταση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μήνυμα ελπίδας από τον Κάρολο Παπούλια

Ένταση επικράτησε έξω από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεοτοκιό της Αρτας, τη στιγμή που έφτανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να γιορτάσει το Δεκαπενταύγουστο.

Από νωρίς είχε καταλάβει επίκαιρη θέση, μπροστά το Μοναστήρι της Μεγαλοχαρης στο Θεοτοκιό, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Άρτας Λάμπρος Κοντογιάννης και όπως αποδείχτηκε στην συνέχεια, είχε πρόθεση να διαμαρτυρηθεί έντονα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Την στιγμή που ο πρόεδρος με την συνοδεία του πλησίασε στην είσοδο του Ναού, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Λάμπρος Κοντογιάννης, άρχισε να βρίζει και να αποδοκιμάζει τον πρόεδρο λέγοντας πως «διέλυσες την χώρα και θέλεις να εκκλησιαστείς». «Ντροπή», φώναξε πολλές φορές ο Λάμπρος Κοντογιάννης, ενώ οι άνδρες της Αστυνομίας, προσπαθούσαν διακριτικά να τον απομακρύνουν.

Ο ίδιος έδειχνε να μην θέλει να κάνει πίσω, έλεγε το όνομά του και την ιδιότητά του, πως είναι συνταξιούχος της Πυροσβεστικής και ντρέπεται για το κατάντημα της χώρας, για το οποίο ευθύνεται και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Οι άνδρες της Ασφάλειας τον απομάκρυναν και πλέον κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, ενώ απ’ την πλευρά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μεταβιβάστηκε η διάθεση να μην δοθεί συνέχεια στο γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, θα αφεθεί ελεύθερος τις επόμενες ώρες, ενώ εις βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, ο Πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα ελπίδας για την υπέρβαση της κρίσης.

«Είναι μια μεγάλη ημέρα της Ορθοδοξίας. Είναι μια ημέρα πίστης και ελπίδας ότι ενωμένοι όλοι μας θα ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό» τόνισε.