Έντεκα εκπαιδευτικοί σε μία τάξη μαθητών!

AGIASMOS SXOLEIO Έντεκα συνολικά δασκάλους θα αλλάζουν οι μαθητές του πρώτου τμήματος της πέμπτης τάξης, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Ηγουμενίτσας.

Το γεγονός των συνεχών αλλαγών, αλλά και του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, προκαλεί την αντίδραση των γονιών, οι οποίοι απευθύνονται εγγράφως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τη διεύθυνση του σχολείου, ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, η χρονιά ξεκίνησε με την τοποθέτηση υπεύθυνου δασκάλου, ο οποίος συνέχεια απομακρύνθηκε για να αναλάβει την Τρίτη τάξη του δημοτικού λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αυτό είχε ως συνέπεια , τη διδασκαλία στο Ε1 τμήμα να αναλάβουν προσωρινά -από κοινού- ο διευθυντής του σχολείου κι ένας ακόμη δάσκαλος.

Στη συνέχεια οι γονείς ενημερώθηκαν ότι στην τάξη των παιδιών τους θα διδάσκουν άλλοι 2 δάσκαλοι, συνολικά 4, καθώς και 7 δάσκαλοι ειδικοτήτων, γενικό σύνολο 11 δάσκαλοι.

«Τα παιδιά μας αντιλαμβάνονται αυτή την κατάσταση ως προσωρινή, με αποτέλεσμα να κατακλύζονται από αισθήματα ανασφάλειας, ανησυχίας, άρνησης για μάθηση και αγωνίας για το μέλλον τους, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη και είναι τα μόνα στο σχολείο που παραμένουν χωρίς ένα σταθερό πρόγραμμα μελέτης.

Άλλωστε, ανέκαθεν η Ε΄ δημοτικού αποτελούσε τάξη με ιδιαίτερες απαιτήσεις και δυσκολίες. Εμείς, ως γονείς , αναρωτιόμαστε πώς τα παιδιά μας θα ανταπεξέλθουν σε όλα τα παραπάνω χωρίς την παρουσία ενός μόνιμου δασκάλου, γεγονός που αποτελεί αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Αιτούμαστε , λοιπόν, την άμεση επιστροφή του κ. Κωτσινή Θωμά στην τάξη, καθώς κρίνουμε αντιπαιδαγωγική την απομάκρυνσή του, αφού, με αυτά τα δεδομένα, το Ε1 τμήμα θα καταλήξει να είναι το μοναδικό τμήμα του σχολείου, το οποίο με την ολοκλήρωση της φοίτησης στο δημοτικό θα έχει αλλάξει συνολικά 9 δασκάλους. Σε διαφορετική περίπτωση απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση μόνιμου εκπαιδευτικού στο τμήμα», αναφέρεται στην επιστολή των γονιών.