Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: καταστρατήγηση ωραρίου στο κυνήγι των δραπετών

SYNORA 13 6 13 Τα παράπονα των αστυνομικών της Θεσπρωτίας μεταφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, με αφορμή την πολυήμερη επιχείρηση εντοπισμού των δύο επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών. Και τα παράπονα αφορούν κυρίως στην καταστρατήγηση του ωραρίου, την καταπόνηση και εξουθένωσή τους.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων με μία μακροσκελή ανακοίνωση κάνει τα παράπονά της και καταλογίζει ευθύνες στη φυσική και πολιτική ηγεσία. Εντύπωση δε προκαλεί το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και ο κίνδυνος μίας ένοπλης συμπλοκής με ανεπιθύμητα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατός!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Θεσπρωτίας αναφέρει:

«Με αφορμή τα όσα έχουν εξελιχθεί την τελευταία εβδομάδα και έπειτα από σωρεία παραπόνων από συναδέλφους μας προς την Ένωσή μας, θεωρούμε αναγκαίο να καταγγείλουμε την καταστρατήγηση του ωραρίου εργασίας εξαιτίας των αποφάσεων που έχει πάρει η φυσική Ηγεσία και οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την καταπόνηση του Αστυνομικού προσωπικού της Α.Δ. Θεσπρωτίας καθώς και των ενισχυτικών δυνάμεων από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Πρόκειται για μία κατάσταση, η οποία πραγματικά δεν τιμά κανέναν και σίγουρα εκθέτει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό της όλης επιχείρησης που γίνεται για την σύλληψη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων. Διότι στην παρούσα φάση, το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι η εξουθένωση των συναδέλφων μας, η οποία φτάνει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούμε να πούμε ότι αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα και ο κίνδυνος μίας ένοπλης συμπλοκής με ανεπιθύμητα αποτελέσματα να είναι πλέον ορατός!!!

Βέβαια, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι βαθμό ευθύνης έχει και η πολιτική Ηγεσία, η οποία με την συμπεριφορά της, επιτρέπει σε μία ομάδα φιλόδοξων Αξιωματικών να δώσουν, μέσω των ΜΜΕ, μία προσέγγιση στην όλη υπόθεση, η οποία ικανοποίει προσωπικές φιλοδοξίες και όχι τον σκοπό για τον οποίο έχουν οριστεί. Διότι εάν ίσχυε κάτι διαφορετικό, τότε σίγουρα θα υπήρχε σχετική πρόβλεψη για διοικητική μέριμνα και το προσωπικό θα εργάζονταν υπό ανθρώπινες συνθήκες και όχι με αυτές που ισχύουν τώρα.

Άλλωστε, ένα ζήτημα που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το ότι οι εντολές και οι κατευθύνσεις που δίνονται από την Ηγεσία, θα πρέπει να έχουν ως γνώμονα αφενός, την προστασία των πολιτών και αφετέρου, την εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας για τον Αστυνομικό, ο οποίος στις εποχές μας είναι εξαθλιωμένος και απροστάτευτος, με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ουσιαστική παρουσία μίας Ηγεσίας στο πλευρό του.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε όλους τους συναδέλφους, αλλά και όλες τις Ενώσεις των εμπλεκομένων Αστυνομικών Διευθύνσεων, να συμμετέχουν από κοινού σε αυτόν τον αγώνα, διότι το φιλότιμο έχει εξαντληθεί και το προσωπικό πλέον, βρίσκεται στα όρια του».