Έξι χρόνια χωρίς καμιά τιμωρία… Ανεύθυνοι κι υπεύθυνοι… Αποκαλυπτικά έγγραφα

EGGRAFA F1Η υπόθεση είχε σκάσει σαν βόμβα. Ένα έλλειμμα εκατομμυρίων σε έναν μικρό δήμο. Ο λόγος για τον Καποδιστριακό δήμο Φιλιατών, όπου αποκαλύφθηκε έλλειμμα 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, ύστερα από σε βάθος έρευνα που είχε γίνει, αποτέλεσμα καταγγελιών.

Η αποκάλυψη είχε γίνει πριν έξι χρόνια…. Κι ενώ όλοι θα περίμεναν ότι ο χρόνος αυτός θα ήταν αρκετός στα συντεταγμένα όργανα του κράτους ώστε να φτάσουν στην πλήρη διαλεύκανση, αποκαλύπτεται ότι όλα είναι ουσιαστικά στο σημείο μηδέν .

EGGRAFA F2Μάλιστα μέσα από επίσημα έγγραφα, που παρουσιάζει σήμερα το Epiruspost.gr, προκύπτει πως όχι μόνο δεν έχει περαιωθεί τίποτα, αλλά ακόμη και τώρα δύο υπουργεία, δεν μπορούν να αποφασίσουν ποιο έχει την αρμοδιότητα των πειθαρχικών κυρώσεων στον τότε δήμαρχο.

Ο πρώην δήμαρχος Φιλιατών κατηγορείται για τα βαρύτατα αδικήματα της υπεξαίρεσης και της απιστίας στην υπηρεσία.

Και μπορεί η δημαρχιακή του θητεία να ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2010, όμως ο ίδιος είναι δημόσιος λειτουργός (γιατρός) και εξακολουθεί να κατέχει διευθυντική θέση.

Στον πρώην δήμαρχο Φιλιατών ασκήθηκε ποινική δίωξη και είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Όμως τα Υπουργεία Υγείας κι Εσωτερικών, δεν γνωρίζουν ποιο έχει την αρμοδιότητα να κινήσει την πειθαρχική διαδικασία.

Σημειωτέον ότι δικάσιμος δεν έχει οριστεί ακόμη,, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι δικαστικοί της Κέρκυρας που παρέλαβαν πρόσφατα τη δικογραφία, εξετάζουν πολύ σοβαρά την πιθανότητα να την επιστρέψουν και πάλι στην Ηγουμενίτσα, καθώς βρίσκουν πολλά κενά.

Η υπόθεση της πειθαρχικής δίωξης ανακινήθηκε με αφορμή έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο οποίος είχε διενεργήσει την έρευνα για το οικονομικό έλλειμμα προ τετραετίας. Έτσι απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Θεσπρωτίας και η απάντηση που δόθηκε αποτελεί πραγματική αποκάλυψη!

Δύο και πλέον χρόνια μετά, η εισαγγελία τον Ιούλιο του 2014, αναφέρει ότι η κύρια ανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά γνωστοποιεί, καθυστερημένα όπως ομολογεί, ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη!!!

EGGRAFO1

«Η κύρια ανάκριση δεν έχει ακόμα περαιωθεί και σας γνωστοποιούμε, έστω και καθυστερημένα, την Ποινική Δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ανωτέρω, για τις δικές σας περαιτέρω ενέργειες, καθώς ο συγκεκριμένος συνεχίζει να εργάζεται ως ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και μάλιστα σε Διευθυντική θέση».

Με βάση το έγγραφο από την Εισαγγελία ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης απευθύνεται στις 26 Αυγούστου 2014 στο Νοσοκομείο Φιλιατών και ζητά να πληροφορηθεί αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.EGGRAFO2

Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο υπογραμμίζει πως «δεδομένου ότι τα πραγματικά περιστατικά, όπως προκύπτουν από το κατηγορητήριο, το οποίο πρέπει να αναζητηθεί από την αρμόδια δικαστική αρχή, επαρκούν για τη στοιχειοθέτηση πειθαρχικού παραπτώματος, θεωρούμε ότι παρέλκει η διενέργεια ΕΔΕ».

Κι έπεται συνέχεια...

EGGRAFO3

Ένα μήνα μετά, στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φιλιατών απευθύνεται εγγράφως στην εισαγγελία και ζητά να του γνωστοποιηθεί το κατηγορητήριο ώστε «να προχωρήσει στις περαιτέρω κατά το νόμο ενέργειες».

Η εισαγγελία απάντησε μετά από δύο μήνες περίπου. Στις 17 Νοεμβρίου 2014. Γνωστοποιεί το κατηγορητήριο και σημειώνει ότι από τον ανακριτή έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

EGGRAFO4

Στις 26 Νοεμβρίου, η διοίκηση του Νοσοκομείου Φιλιατών απευθύνεται στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας οδηγίες για τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί καθώς τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο γιατρός τελέστηκαν εκτός της υπηρεσίας.

EGGRAFO5

Το Υπουργείο Υγείας που έλαβε το έγγραφο έκανε την υπόθεση μπαλάκι στο Υπουργείο Εσωτερικών!!! Στις 24 Δεκεμβρίου λοιπόν απευθύνει έγγραφο στο άλλο Υπουργείο, θεωρώντας ότι το πειθαρχικό παράπτωμα σχετίζεται με την άσκηση των καθηκόντων του διωκόμενου ως δημάρχου και ως εκ τούτου οι όποιες πειθαρχικές κυρώσεις πρέπει να κινηθούν από το αρμόδιο υπουργείο….

EGGRAFO6

Και το καλύτερο!!!

Το Υπουργείο Εσωτερικών απευθύνεται εγγράφως στο Εφετείο Κέρκυρας με επείγον μάλιστα έγγραφο, ζητώντας ενημέρωση για την πορεία της ποινικής υπόθεσης και για το ενδεχόμενο της παραπομπής του γιατρού ενώπιον αρμόδιου δικαστηρίου «προκειμένου να εξετάσει τη συνδρομή των προυποθέσεων λήψης διοικητικών μέτρων σε βάρος αυτού…».

EGGRAFO7

Έξι χρόνια λοιπόν χωρίς καμία τιμωρία… Με τον πρώην δήμαρχο αντιμέτωπο με βαρύτατες κατηγορίες, αλλά να απολαμβάνει τη θέση του στο δημόσιο και όσα προνόμια απορρέουν από τη θέση του Διευθυντή Κλινικής στο Νοσοκομείο.

πηγή: epiruspost.gr