Έπεσαν στην παγίδα τους τρεις λαθροθήρες στην Πέρδικα

Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη τριών ατόμων, που διώκονται με την κατηγορία της λαθροθηρίας, προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σε αγροτική περιοχή της Πέρδικας Συβότων στη Θεσπρωτία, οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του ΑΤ Πέρδικας.

Μετά από καταγγελίες που έγιναν στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή για περιπτώσεις οργανωμένης λαθροθηρίας στην περιοχή, θηροφύλακες, έθεσαν υπό παρακολούθηση το επίμαχο σημείο και στις 7.00 το πρωί της Δευτέρας, μετά από επιχείρηση, συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρία άτομα, που είχαν στήσει συνολικά οκτώ (8) θηλιές και μία (1) «φάκα», για να παγιδεύσουν αγριόχοιρους.

Μάλιστα, το σχέδιό τους ήταν καλά οργανωμένο και γι’ αυτό είχαν φροντίσει να προσελκύσουν τους αγριόχοιρους, χρησιμοποιώντας ως «δολώματα», εντόσθια ζώων και νεκρά κατσίκια, που είχαν εναποθέσει στο ίδιο σημείο.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι τρεις, ενώ ο τέταρτος διέφυγε της σύλληψης, έχει ταυτοποιηθεί όμως και αναζητείται.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη άσκηση θήρας, σε περίοδο κατά την οποία απαγορεύεται το κυνήγι, καθώς επίσης και για την χρήση μη νόμιμων μέσων – εργαλείων, για την κάρπωση αγριόχοιρων. 

Κατασχέθηκαν οι θηλιές και η «φάκα», που είχαν στήσει, όπως και ένα κυνηγετικό όπλο που έφερε μαζί του ο ένας από τους συλληφθέντες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ηγουμενίτσας, που έδωσε εντολή, να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία των ανακρίσεων.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει για μία ακόμη φορά την αποφασιστικότητά του, όπως και της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυνηγετικού κόσμου, να παταχθεί το φαινόμενο της λαθροθηρίας, που αποτελεί «πληγή» για τη δραστηριότητα του κυνηγίου και προσβάλει σύσσωμη την κυνηγετική οικογένεια.

Η δράση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής θα συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και την ίδια μεθοδικότητα και καλούμε όσους έχουν κάποια σχετική πληροφορία για αντίστοιχα περιστατικά λαθροθηρίας, να απευθύνονται στην Ε’ ΚΟΗ και στους Θηροφύλακες, για να επιλαμβάνονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Τέλος, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου και προς τον Γεν. Διευθυντή της κ. Τρομπούκη για τη συνδρομή τους, όπου έχει ζητηθεί.