Έργα για την αντιπλημμυρική προστασία της Πεδιάδας Αχέροντα.

perifereia

Εντατικά συνεχίζονται οι εργασίες από τα συνεργεία της Π.Ε.  Πρέβεζας για την αντιπλημμυρική προστασία της Πεδιάδας  Αχέροντα.

            Έργα εκτελούνται στην ζώνη από Μεσοπόταμο μέχρι Νέα Γέφυρα Γλυκής στον Αχέροντα τα οποία περιλαμβάνουν καθαρισμό της ζώνης πλημμυρών, ενίσχυση αναχωμάτων, συντήρηση αγροτικών δρόμων και καθαρισμούς της κοίτης του ποταμού με την απομάκρυνση νησίδων και ξένων σωμάτων.

            Σύμφωνα με δελτίο τύπου της περιφέρειας Ηπείρου, “ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κος Στράτος Ιωάννου έθεσε το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Αχέροντα σε πρώτη προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή της ανάληψης καθηκόντων και επισκέφτηκε επανειλημμένως την περιοχή. Έδωσε εντολή και εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων μελέτη, η οποία προβλέπει τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην περιοχή. Αφού  εξασφαλίστηκαν δόθηκαν οι σχετικές αδειοδοτήσεις από το Φορέα Διαχείρισης (τον Οκτώβριο) και από την Αρχαιολογία ξεκίνησε άμεσα το έργο, το οποίο παρακολουθεί στενά ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης, με συχνές επισκέψεις κατά τόπους.

            Από τις αρχές του μήνα  και με εντατικό ρυθμό, τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας εκτελούν τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις ενώ το έργο θα συνεχιστεί για δύο χρόνια. Από τις παρεμβάσεις αυτές θα ανακουφιστούν οι περιοχές που πλήττονται συνήθως από τις πλημμύρες, (Κλεισούρα, Μουζακέικα, Κορώνη, Σταυροχώρι, Καναλάκι, Καστρί, κα).  Ο κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι είναι η καλύτερη εφικτή αντιμετώπιση του προβλήματος με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα και χωρίς εξωτερική ανάθεση, χωρίς δηλαδή πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού, έως ότου προωθηθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Είναι ένα έργο απαραίτητο για την θωράκιση της ευρύτερης ζώνης της πεδιάδας Αχέροντα και κάτι που δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, κατά τη γενική ομολογία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι πολύ ικανοποιημένοι.”