Έφυγε από τη ζωή ο Λάμπρος Τσάβαλος

tsavalos

tsavalosΈφυγε από τη ζωή, ένας Άνθρωπος που σφράγισε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον τόπο μας και όχι μόνο, ο Λάμπρος Τσάβαλος.
Ο Λάμπρος Τσάβαλος διετέλεσε πρόεδρος της ΤΕΔΚ Θεσπρωτίας, πρόεδρος της Κοινότητας Κεραμίτσας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ.
Μάχιμος αρθρογράφος, με αιχμηρή πένα, διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκδότης της εφημερίδας Θεσπρωτικοί Αντίλαλοι.
Πνεύμα ανήσυχο και μαχητικό με πραγματική και πηγαία λατρεία για τον τόπο του. Έναν τόπο που προσπάθησε να αναδείξει με όλες του τις δυνάμεις, νιώθοντας περηφάνια και συνάμα χρέος για την προκοπή του…

Αλλά και για τους ανθρώπους και κυρίως τη νέα γενιά… Πρόθυμος να ακούσει και να συμβουλεύσει, να ενθαρρύνει και να στηρίξει…
Φυσιολάτρης και ιστοριοδίφης, ξεχώρισε για τους αγώνες του για έναν Καθαρό Καλαμά, για την ανάδειξη της Κεραμίτσας σε πρότυπο παραδοσιακό οικισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την κοινωνική του προσφορά.
Έφυγε όπως έζησε, αξιοπρεπής. 
Και στο στερνό αντίο, ας θυμηθούμε τα δικά του λόγια:*
“Μας ρίξαν στα άπατα και πατώσαμε, ίσαμε να μένει το στόμα έξω για λίγο αλμυρό νερό, η μύτη να ανασαίνουμε – άκρως απαραίτητο γι’ αυτούς που μας πάτωσαν – και τα μάτια μας να βλέπουμε…
Ήρθε ο πρώτος γολγοθάς, θα ρθει και δεύτερος και τρίτος. Όσοι από εμάς ζούμε θα το δούμε σε σύγκριση με προηγούμενες καταστάσεις.
Τα φουκαριάρικα τα παιδιά και εγγόνια μας τι φταίνε;”

*Από το άρθρο του Λάμπρου Τσάβαλου με τίτλο “Επιτέλους πατώσαμε” που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τιτάνη τον Μάϊο του 2010.