Αιχμές Περιφερειάρχη για το κλείσιμο του ΚΕΝ Άρτας

KAXRIMANHSΆστραψε και βρόντηξε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου με αφορμή το κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Άρτας. Και βέβαια δεν μάσησε τα λόγια του όταν χρειάστηκε να αναφερθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όσους λαμβάνουν αποφάσεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου διαβεβαίωνε μέχρι πριν λίγο καιρό ότι το Κέντρο δεν θα κλείσει. Όμως η πράξη άλλα έδειξε. Νταλίκες του ελληνικού στρατού φόρτωσαν τον εξοπλισμό και τον μεταφέρουν στην Καλαμάτα καθώς στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το αντίστοιχο που λειτουργούσε τώρα ενισχύεται κιόλας.

Οι φορείς της Άρτας έμειναν εμβρόντητοι από την εξέλιξη και μάλλον αιφνιδιάστηκαν ενώ οι δύο βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού φέρονται να γίνονται αποδέκτες νέων υποσχέσεων περί αξιοποίησης του ΚΕΝ κι αλλαγή χρήσης.

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καυτηρίασε με έντονο ύφος την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να κλείνει μονάδες σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στα σύνορα κι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και να τις μεταφέρει στην Πελοπόννησο.

«Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση. Έχω ζητήσει τα ΚΕΝ να λειτουργούν σε περιοχές αδύναμες κι όχι εκεί που δεν έχουν ανάγκη. Όμως κάποιοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας νομίζουν ότι με τις αποφάσεις που λαμβάνουν βοηθούν την…ανάπτυξη της πατρίδας. Κάνουν λάθος.

Τα ΚΕΝ δεν έπρεπε να πηγαίνουν στην Πελοπόννησο αλλά να μείνουν εκεί που τα έχει ανάγκη ο τόπος», τόνισε ο Περιφερειάρχης και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία των στρατοπέδων στην Κόνιτσα και τους Φιλιάτες.