Ακυβερνησία σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς νότια των Οθωνών

lathrometanastes113

lathrometanastes113Ακυβερνησία σκάφους με  παράνομους αλλοδαπούς νότια  των Οθωνών –  Εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στους Οθωνούς – Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών βόρεια της νήσου Ερεικούσας στην Κέρκυρα

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες Κυριακή από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για κινδυνεύον σκάφος με δεκαοκτώ (18) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών.

Άμεσα απέπλευσε για την υποδειχθείσα περιοχή πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου μετά από έρευνα εντόπισε  5  ν.μ. νότια της ν. Οθωνών ακυβέρνητο σκάφος, στο οποίο δεν αναγράφονταν όνομα και αριθμός λεμβολογίου και επέβαιναν δεκαοκτώ (18) αλλοδαποί.

Κατά δήλωση των ανωτέρω, κατά τη διάρκεια του πλού τους προς Ιταλία παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στο σκάφος τους με αποτέλεσμα την ακυβερνησία του, ενώ ο χειριστής του επιβιβάστηκε σε δεύτερο σκάφος που τους ακολουθούσε και απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Οθωνών όπου κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σταθμό, ενώ οι 18 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργείται προανάκριση ενώ σύμφωνα με τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Κέρκυρας και ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, απείχε της ποινικής δίωξης και οι 18 αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης.  

Εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στους Οθωνούς

Πρωινές ώρες χθες Κυριακή, εντοπίστηκε από πλωτό  περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Οθωνών, 1 ν.μ. νότια του νησιού,  φουσκωτό με στοιχεία  «NOVA MARINE 2», στο οποίο επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κατά δήλωσή τους, ξεκίνησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από την περιοχή «ΡΟΔΑ» Κέρκυρας, όπου συνάντησαν αλλοδαπό αγνώστων στοιχείων, ο οποίος τους επιβίβασε στο ανωτέρω σκάφος και αφού έβαλε μπροστά την μηχανή, τους  έσπρωξε στη θάλασσα δείχνοντάς τους με το χέρι την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν για την Ιταλία.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο λιμάνι των Οθωνών και παρελήφθησαν από πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας, όπου και μεταφέρθηκαν.

Το «NOVA MARINE 2», το οποίο είχε κλαπεί την 08-03-2012 από την περιοχή «ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ» Κέρκυρας, πρόκειται να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Οθωνών.

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών βόρεια της νήσου Ερεικούσας στην Κέρκυρα

Η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα από αεροσκάφος του FRONTEX για την ύπαρξη ύποπτου σκάφους με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Άμεσα απέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής προς εντοπισμό του σκάφους, όπου κατόπιν περιπολίας εντόπισε  το φουσκωτό σκάφος «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» Τ.Κ. 268,  6 ν.μ. βόρεια της νήσου Ερείκουσας με δώδεκα (12) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Το φουσκωτό σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Οθωνών όπου και κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σταθμό, ενώ οι δώδεκα (12) αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας διενεργείται προανάκριση, ενώ ύστερα από έγκριση του κ. Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας, οι δώδεκα (12) αλλοδαποί πρόκειται να παραδοθούν στο Σ.Τ. Κασσιώπης.