Αλβανία: Απέδρασαν επικίνδυνοι κι οπλισμένοι κρατούμενοι

ALBANIKES FYLAKESΕπτά επικίνδυνοι ισοβίτες αλβανοί κρατούμενοι, που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ζωής, δραπέτευσαν από τη φυλακή Ντρένοβα που βρίσκεται σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νοτίως των Τιράνων.

«Οι κρατούμενοι, όλοι καταδικασμένοι σε ισόβια κάθειρξη για φόνους, είναι οπλισμένοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας που χαρακτηρίζει τους δραπέτες «επικίνδυνους».

Για τον εντοπισμό τους βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ενώ για την απόδραση η Αλβανία έχει ενημερώσει και τις αρχές της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στα Τίρανα, οι δραπέτες κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φρουρούς των φυλακών. Η νύχτα και οι κακές καιρικές συνθήκες διευκόλυναν τη διαφυγή τους.

Οι αλβανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της απόδρασης ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι αρχές των όμορων χωρών ώστε να υπάρξει αυξημένη επιτήρηση των συνόρων.

Τις τελευταίες ώρες οι αλβανικές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνέλαβαν τους τέσσερις από τους επτά δραπέτες ενώ ζητούν από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.