Αλλαγή σκυτάλης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

TELETH P4Παρουσία των τοπικών αρχών και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας έγινε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ολοκλήρωσε τη θητεία του και τη σκυτάλη παίρνει στο εξής ο Καθηγητής Γιώργος Καψάλης.

Ο κ. Αλμπάνης κάνοντας τον απολογισμό αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρξαν λόγω της οικονομικής κατάστασης τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο στέκεται όρθιο χάρη στην προσπάθεια των ανθρώπων του.

Ο τακτικός προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου μειώθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 58% και επηρεάζει όλους τους τομείς της λειτουργίας.

Ο προϋπολογισμός του 2015 έχει περαιτέρω μείωση. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 56% καλύπτουν οι δαπάνες που απαιτούνται για πετρέλαιο και ΔΕΗ.

Επίσης αναφέρθηκε στα θεσμικά ζητήματα που ανέκυψαν και ταλαιπώρησαν το εκπαιδευτικό ίδρυμα ενώ παρουσίασε αναλυτικά το έργο και τις δράσεις.

«Στην πιο δύσκολη φάση, οικονομική και πολιτική, το Πανεπιστήμιο στέκεται όρθιο» υπογράμμισε ο κ. Αλμπάνης και έκλεισε δηλώνοντας ότι ο νέος πρύτανης αναλαμβάνει τη σκυτάλη για τη δύσκολη συνέχεια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ιδρύματος Παναγιώτης Σουκάκος ο οποίος απέδωσε και τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο πρύτανη.

Ο κ. Σουκάκος έκανε λόγο για άψογη συνεργασία που υπήρξε τα τελευταία δύο χρόνια, συνεργασία που οδήγησε την πορεία του Πανεπιστημίου και λειτούργησε ως προπομπός της ακαδημαϊκής ηρεμίας.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του νέου Πρύτανη Γιώργου Καψάλη, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες και τόνισε ότι απαιτείται στήριξη του Πανεπιστημίου τόσο οικονομικά όσο και με προσωπικό.