Αλλεπάλληλες ληστείες στα Γιάννενα

elas

elasΛηστεία και πυροβολισμοί στο Μέτσοβο

Βρέθηκε το αυτοκίνητο, καλύτερη αστυνόμευση ζητά ο Περιφερειάρχης

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν στο Μέτσοβο. Άγνωστοι είχαν στοχοποιήσει χρυσοχοείο της περιοχής και τη νύχτα πέρασαν από την θεωρία στην πράξη. Τέσσερα άτομα που κινούνταν με ένα αυτοκίνητο έφτασαν στο κατάστημα που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Μετσόβου.

Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας στα χέρια τους όπλα τύπου Καλάσνικωφ. Έσπασαν την βιτρίνα και αφαίρεσαν όσα πολύτιμα αντικείμενα πρόλαβαν.

Την ώρα της διάρρηξης έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη ο οποίος βγήκε από το σπίτι του και φωνάζοντας επιχείρησε να διώξει τους διαρρήκτες.

Εκείνοι πυροβόλησαν εναντίον τους και ο ιδιοκτήτης με το όπλο που διατηρούσε χωρίς άδεια ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς. Είναι άγνωστο μέχρι τώρα αν υπήρξαν τραυματισμοί.

Οι δράστες εγκατέλειψαν το χρυσοχοείο και με το αυτοκίνητό τους ανέπτυξαν ταχύτητα και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κρατείται.

Από την έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία από τους τέσσερις αγνώστους, στο οποίο είχαν προκληθεί βλάβες από τους πυροβολισμούς του ιδιοκτήτη.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε στην περιοχή της Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων εντοπίστηκε εγκαταλειμμένο το όχημα των δραστών, το οποίο είναι μάρκας SUBARU και φέρει ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν πεζή στην ευρύτερη περιοχή. 

Την ανάγκη να υπάρξει καλύτερη αστυνόμευση στην Ήπειρο, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τα τελευταία περιστατικά που σημειώνονται σε διάφορες περιοχές, με αποκορύφωμα την ένοπλη διάρρηξη στο Μέτσοβο. Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε πρωτόγνωρα τα συμβάντα αυτά, όπως «πρωτόγνωρη είναι και η εποχή που βιώνουμε».  «Τα κυκλώματα είναι αδίστακτα και το κράτος πρέπει να κάνει αρκετή δουλειά. Περιμένω να δω τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ληστεία σε ταχυδρομικό υπάλληλο στην Τύρια

Στις 25 χιλιάδες ανέρχεται η λεία της ληστείας με θύμα ταχυδρόμο στην περιοχή της Τύριας.

Δράστες είναι τρεις άγνωστοι, οι οποίοι γνώριζαν το δρομολόγιο. Έτσι είχαν τοποθετήσει πέτρες στον επαρχιακό δρόμο Τύριας Ασπροχωρίου με αποτέλεσμα ο ταχυδρόμος να υποχρεωθεί να σταματήσει.

Εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν τρία άτομα με κουκούλες και όπλα. Με την απειλή των όπλων πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.

Η αστυνομία λίγη ώρα αργότερα εντόπισε το όχημα κοντά στην Αρτοπούλα, οι τρεις άγνωστοι όμως είχαν διαφύγει με δεύτερο όχημα, το οποίο αναζητά η αστυνομία.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.