ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ Δ.Υ ΤΗΣ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

nomarxia

nomarxiaΣύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων

Π. Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου

Ηγουμενίτσα 15 – 05 – 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, με την απόφασή της να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, με προληπτική πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, μάλιστα πριν καν αυτή αποφασιστεί από τις Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ. Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τον κατασταλτικό χαρακτήρα της πολιτικής της, η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές. Δεν μπορεί όμως η κυβέρνηση που αφήνει νηστικά παιδιά να λιποθυμάνε στις αίθουσες, να ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, χωρίς μεταφορές μισή και πλέον σχολική χρονιά κλπ., που διαλύει την Παιδεία, την νεολαία, τις δημόσιες υπηρεσίες, την ίδια μας την ζωή, να εμφανίζεται ότι νοιάζεται για τους μαθητές και τους γονείς.

Είναι προφανές ότι στόχος της είναι να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται. Την ίδια πολιτική έρχεται να υπηρετήσει και το νομοσχέδιο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με στόχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα., κυριολεκτικά «δι΄ ασήμαντον αφορμήν» (π.χ. λόγω ασθενείας), με πρωτοφανείς και απαράδεκτες πειθαρχικές διατάξεις.

Γι΄ αυτό ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

• ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

• ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Αλεξίου Παύλος Μπίνας Γεώργιος