ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ώρα 6 μ.μ.

Εργαζόμενες – οι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταδικάζει και καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ να επιτάξει τους ναυτεργάτες.

Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χτες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την άγρια καταστολή, την τρομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη» δεν θα περάσει!

«Νόμος και τάξη» σημαίνει από την μία καταστολή, συκοφάντιση, τρομοκρατία, μισθοί των 300 ευρώ, ανεργία και προγράμματα φτώχειας για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη σιωπή, φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση στο καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει.

Στον γύψο δεν θα μπούμε. Οι άνθρωποι του μόχθου, τα λαϊκά στρώματα, που υποφέρουμε από αυτήν την πολιτική, οι κάτοικοι των παράκτιων  νομών και των νησιών, που γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει αδίστακτο εφοπλιστικό κεφάλαιο, μόνο ένα καθήκον έχουμε: να υψώσουμε τείχος αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών.

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε καπιταλιστικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Η λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση είναι ο μόνος δρόμος για να αποκρουστούν ο αυταρχισμός και τα μέτρα που μας εξαθλιώνουν.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ και τα ταξικά Σωματεία, καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να καταδικάσουν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και το μέτρο της επίταξης και να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, παίρνοντας μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Τετάρτη 6 Φλεβάρη στην πλατεία Δημαρχείου στις 6 το απόγευμα.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών να τσακιστεί στο δίκιο των εργατών.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ