Αμετανόητος… ο Γ.Α.Π στην Ηγουμενίτσα (βίντεο)

Αμετανόητος, εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρεία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, όπου βρέθηκε στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποίησε το Σάββατο στην Ήπειρο.

Ο κ. Παπανδρέου, υπεραμύνθηκε της πολιτικής που άσκησε ως πρωθυπουργός, της ένταξης της χώρας στα μνημόνια με την οποία έκανε το “πατριωτικό του καθήκον”, του συνθήματος “λεφτά υπάρχουν”, το οποίο επεναλαμβάνει όπως είπε και σήμερα, και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για να εκλεγεί και πάλι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, ώστε να “ολοκληρώσει το έργο που άρχισε”.

Σαν να μη κατάλαβε τίποτα, από τα όσα υπέστη ο Ελληνικός Λαός μετά από μια δεκαετή κρίση, ο κ. Παπανδρέου, δεν βρήκε μια λέξη συγγνώμης, αλλά ούτε και ευθύνης του. Αντίθετα, για όλα έφταιξαν οι αγορές, οι Ευρωπαίοι εταίροι και τα… άγνωστα συμφέροντα:

“Το κάναμε πατριωτικά. Κρατήσαμε τη χώρα όρθια. Ήταν περισσότερες οι θυσίες του ελληνικού λαού από ό,τι χρειάζονταν, γιατί είχαμε απέναντί μας όχι μόνο τις αγορές, αλλά και μια Ευρώπη, που δεν ήταν αλληλέγγυα και που αναγκαστήκαμε να πιέσουμε πάρα πολύ και να παλέψουμε για να βοηθήσουνε, να στηρίξουν να μη χρεοκοπήσουμε”.

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αντιπαλεύτηκε με οργανωμένα συμφέροντα στη χώρα.

«Το έργο μας είναι ανολοκλήρωτο. Πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Κατέληξε ότι η εκλογή του στις 5 Δεκεμβρίου μπορεί να είναι η αρχή μιας νέας πορείας για να σηκωθεί και πάλι ο πράσινος ήλιος πάνω από την Ελλάδα.

Παρακολουθήστε ολόκληρη της ομιλία του Γ. Παπανδρέου: