Ανέλαβε την… πολιτική ευθύνη για τη λυματολάσπη και… καθάρισε!

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού του Συμβουλίου ανέλαβε την… πολιτική ευθύνη για το πρόβλημα που ανέκυψε με την διαχείριση της λυματολάσπης, η οποία κατέληξε στον Καλαμά, διαφώνησε όμως με τον όρο “περιβαλλοντικό έγκλημα” καθώς υποστήριξε ότι η λυματολάσπη είναι μη επικίνδυνο απόβλητο (προφανώς τοποθετήθηκε ως  γνώστης του θέματος ως μηχανολόγος – μηχανικός)!!!

Το θέμα ετέθη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από τις διαμαρτυρίες του Δήμου Ζίτσας και κατοίκων της περιοχής.

Απαντήσεις έδωσε ο Θωμάς Μπέγκας, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΔΕΥΑΙ. Και ναι μεν ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, όμως δεν παρέλειψε να καταλογίσει τις ευθύνες για την καθυστέρηση στην προκήρυξη του διαγωνισμού διαχείρισης της λυματολάσπης στις υπηρεσίες της επιχείρησης που ο ίδιος προίσταται!!! Μάλιστα συμπλήρωσε ότι οι ευθύνες αυτές θα αποδοθούν!

Κατά τα λοιπά ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι διαχείριση της λυματολάσπης ξεκίνησε μόλις το 2011 καθώς μέχρι το 2008 οδηγούνταν στην χωματερή Δουρούτης και τα τρία επόμενα χρόνια αποθηκεύονταν σε εκτάσεις πέριξ του βιολογικού