Αναβλήθηκε στο ΣτΕ η εκδίκαση για τα Ασφαλτικά Σαγιάδας

Αναβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η εκδίκαση της προσφυγής που είχε καταθέσει ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας εναντίον των αποφάσεων αδειοδότησης της μονάδας ασφαλτικών στη Σαγιάδα.

Η ημερομηνία της εκδίκασης δεν έχει οριστεί από το δικαστήριο.

Από την πλευρά των ιχθυοκαλλιεργητών η εξέλιξη αυτή θεωρείται θετική καθώς παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες που απορρέουν από τη θεσμοθέτηση του χωροταξικού για τις υδατοκαλλιέργειες.

Έτσι το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι η σύσταση του Φορέα Διαχείρισης Περιοχής. Πρόκειται για τον φορέα που θα διαχειριστεί τη ζώνη ιχθυοκαλλιέργειας στη Σαγιάδα και ο οποίος έχει τη μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη δημιουργία των φορέων αυτών και αμέσως μετά η ΑΕ της Θεσπρωτίας θα πιάσει δουλειά.

Στην Ανώνυμη Εταιρεία μετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Σύλλογος Ιχθυοκαλλιεργητών, οι μυδοκαλλιεργητές, οι γαριδοκαλλιεργητές, και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας. Με την εκπροσώπηση καλύπτεται όλη η παραγωγική ζώνη της Σαγιάδας, του πιο δυναμικού τομέα της τοπικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ανώνυμη Εταιρεία της Θεσπρωτίας είναι μία από τις πρώτες που συγκροτούνται στη χώρα κι αυτό οφείλεται στην κινητοποίηση και την πολύ ουσιαστική δουλειά που γίνεται από τη Διοίκηση του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών.