ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

xyty2

xyty2Ιδιαίτερα σημαντικές αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος και οδικών υποδομών έλαβε η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Ειδικότερα:

Δημοπρατούνται τα έργα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, με την υλοποίηση των οποίων θα επέλθει αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.

Αναλυτικά οι δημοπρατήσεις αφορούν τους:

  1. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 599.800 ευρώ
  2. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, με προϋπολογισμό 457.900 ευρώ
  3. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με προϋπολογισμό 515.550 ευρώ
  4. ΧΑΔΑ Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 598.400 ευρώ
  5. ΧΑΔΑ Δ.Δ. Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 762.200 ευρώ.

Πέραν αυτών η Ο.Ε. ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης οδοποιίας για το ΣΜΑ Ηγουμενίτσας, προεκτιμώμενης αμοιβής 23.774 ευρώ.

Ανάδοχος για την 13η επαρχιακή οδό Ιωαννίνων

 

Μετά από πολύχρονες και επίπονες προσπάθειες ένα αίτημα πολλών ετών γίνεται πλέον πραγματικότητα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της 13ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων, η οποία θα εξυπηρετεί τη Βιομηχανική Περιοχή και τα Γραμμενοχώρια, καθώς και το νοτιοδυτικό και δυτικό λεκανοπέδιο στην πρόσβασή τους προς την Εγνατία Οδό, χωρίς να επιβαρύνονται κυκλοφοριακά οι οικισμοί. Σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου (ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΤΕ), που με προϋπολογισμό 14.900.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Ανακατασκευή της Εθν. Οδού Τέροβο  – Φιλιππιάδα

Στην ανακατασκευή των ασφαλτοταπήτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου, από Τέροβο μέχρι και τη Φιλιππιάδα, προχωρά άμεσα η Περιφέρεια, καθώς σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου (προϋπολογισμού 200.000 ευρώ) που είναι η Ο.Ε. Τσουμάνης Ευάγγελος & ΣΙΑ.

Οδικά έργα στην Π.Ε. Άρτας

 

Δύο ακόμη έργα συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, καθώς στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αναδείχτηκαν οι ανάδοχοί τους.

Το πρώτο αφορά τις «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού οδικού δικτύου περιοχής Ραδοβυζίων και Ανατολικών Τζουμέρκων», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε η Ελένη Αρτέμη και το δεύτερο την «Αποκατάσταση οδού Σουμέσι – Γέφυρα Τζαρή», προϋπολογισμού 295.000 ευρώ για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε ο  Χρήστος Κατερός.

 

Αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης

Δύο έργα που αφορούν αντικαταστάσεις εσωτερικών δικτύων ύδρευσης, και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, προωθούνται προς υλοποίηση μετά τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Το πρώτο πρόκειται να υλοποιηθεί στην Τ.Κ.  Βαρλαάμ Δ.Ε. Αγίου Δημητρίου του Δήμου Δωδώνης, προϋπολογισμού 335.000 ευρώ, για το οποίο ανάδοχος αναδείχτηκε ο Αθανάσιος Π. Μηλιώνης.

Το δεύτερο αφορά τον οικισμό Ιτέας Ζαγορίου,  προϋπολογισμού 235.000 ευρώ, του οποίου εγκρίθηκε η δημοπράτηση.  

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΣΔΙΤ κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΤΖΟΥΦΑ

 

Συνάντηση εργασίας είχε η αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας και Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη με τον Ειδικό Γραμματέα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) κ. Νικόλαο Μαντζούφα, που επισκέφτηκε για αυτό το σκοπό τα Ιωάννινα.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα JESSICA και αντηλλάγησαν απόψεις για έργα που θα μπορούσαν να ενταχθούν σε προγράμματα Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα.