Ανακοίνωσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

kaxrim

Στήριξη στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Την πλήρη στήριξη του στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» εξέφρασε σήμερα   ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  

Ο Περιφερειάρχης, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο,  αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό και στελέχη του Νοσοκομείου, ενώ  είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Θ. Μεσσήνη, τον Υποδιοικητή κ. Φ. Βάββα, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Μιχ. Παππά και την Προϊσταμένη των Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κική Κωστή, από τους οποίους ενημερώθηκε για το έργο που επιτελείται.

«Στηρίζουμε το νοσοκομείο “Χατζηκώστα”. Παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και είναι πολύ χρήσιμο για την περιοχή». υπογράμμισε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Παρακολουθούμε την προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου να ανταπεξέλθει στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Η Περιφέρεια είναι πρόθυμη για συνεργασία με το Νοσοκομείο,  σ΄ ότι μας ζητηθεί», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας λάθος το δημοσίευμα που αναφέρονταν στη λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά και «λάθος την πληροφόρηση» που παρέχεται στο Υπουργείο.

 Στο έργο που επιτελεί διαχρονικά το Νοσοκομείο αναφέρθηκε ο Διοικητής του κ. Θ. Μεσσήνης, που το χαρακτήρισε «πανελλήνιας ακτινοβολίας» , ενώ στη συνεργασία που υπάρχει με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αναφέρθηκε ο κ. Φ. Βάββας, που υπογράμμισε ότι η διοίκησή του κάνει το καλύτερο για να ανταποκριθεί στο δύσκολο ρόλο που έχει επωμισθεί. 

Επικοινωνία Περιφερειάρχη με Αρχηγό ΕΛΑΣ

Επικοινωνία με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ελευθέριο Οικονόμου είχε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  μετά και  το έγγραφο που  είχε στείλει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στον Υφυπουργό Εσωτερικών για το θέμα των μεταναστών στην Ηγουμενίτσα. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για μια ακόμη φορά τον Αρχηγό για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι θα επιδεινωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα σε Κέντρα Φιλοξενίας οι μετανάστες που σήμερα διαβιούν σε άθλιες συνθήκες περιμετρικά του λιμένος Ηγουμενίτσας.

*  Χάλκινοι αγωγοί ρεύματος, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου αφαίρεσαν άγνωστοι από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πρώην εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων, στο ύψος της Τ.Κ.Μάζιας Περάματος. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για το περιστατικό την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, ζητώντας αφενός μεν τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών και αφετέρου τη λήψη μέτρων για την αποτροπή παρόμοιων κλοπών σε άλλα σημεία του επαρχιακού και οδικού δικτύου της περιοχής.

Δημοσιεύτηκαν οι Κ.Υ.Α. για την οριοθέτηση

των πληγέντων περιοχών

Δημοσιεύτηκαν στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (4-4-2011) οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που αφορούν τις οριοθετήσεις περιοχών για την αποκατάσταση ζημιών από τις κατολισθήσεις του 2010 της Π.Ε. Ιωαννίνων και αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010 στις Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ειδικότερα οι περιοχές που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες από κατολισθήσεις στην Π.Ε. είναι οι εξής: Δροσοχώρι, Δαφνούλα, Μουζακαίοι, Μάζια, Χρυσοβίτσα, Ανήλιο, Άρδοση, Σιστρούνι, Σενίκο, Πολύγυρος, Ιτέα, Πράμαντα, Ελληνικό, Δελβινακόπουλο, Ελεύθερο, Πλαγιά.

Οι περιοχές που οριοθετήθηκαν ως πληγείσες από τις πλημμύρες είναι οι εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων:  Ελεούσα, Βουνοπλαγιά, Περάτη, Κουκλέσι, Μουσιωτίτσα, Πέραμα, Αμφιθέα, Πεδινή, Κατσικά, Βασιλική, Δροσοχώρι, Καστρίτσα, Κουτσελιό, Λογγάδες, Μουζακαίοι, Χαροκόπι, Ανατολή και Νήσος.

Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας: Γλυκή, Βρυσέλλα Κυπάρισσος, Κορίτιανη.

Αρμόδια Υπηρεσία για το έργο της αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων είναι ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Ν. Κοζάνης. Για την υποβολή αίτησης από τους ενδιαφερόμενους, ορίστηκε ημερομηνία έξι μηνών από τη δημοσίευση των αποφάσεων στο Φ.Ε.Κ.

Ανάδοχος για τη μελέτη της αποχέτευσης της παράκτιας

ζώνης Πλαταριάς – Συβότων – Πέρδικας

Τον ανάδοχο για την εκπόνηση της μελέτης αποχέτευσης – βιολογικού καθαρισμού Πλαταριάς – Συβότων (Πέρδικας) ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.  Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν δέκα εταιρίες και ανάδοχος αναδείχτηκε η ΑΤΕ ΩΜΕΓΑ. Η μελέτη είναι ενταγμένη στο ΕΣΠΑ και υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου (Π.Ε.Θεσπρωτία) και Δήμου Ηγουμενίτσας. Για τις περαιτέρω διαδικασίες και ενέργειες που θα απαιτηθούν για την προώθηση του έργου θα ακολουθήσουν συναντήσεις του Περιφερειάρχη με το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και των άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Δημοπράτηση εργασιών αποκατάστασης

βλαβών σε αρδευτικά δίκτυα

 

Με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν σήμερα:

1. Ο διαγωνισμός μεταξύ περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών επιχειρήσεων του έργου: «Επισκευή Αντλιοστασίων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με Φ.Π.Α.. 

2. Η διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών για τα έργα:

       Α. Επισκευή καταθλιπτικού αγωγού Α4 Ροδοτοπίου, με προϋπολογισμό 32.000 ευρώ.

       Β. Αποκατάσταση αρδευτικού Λίθινου, με προϋπολογισμό 30.000 ευρώ.

       Γ. Αποκατάσταση βλαβών Αντλιοστασίου Αο Παντάνασσας, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.

        Για τη διενέργεια των ανωτέρω διαγωνισμών, ενημέρωσε σήμερα τις εργοληπτικές οργανώσεις της Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, όπως είχε δεσμευτεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.