Ανακοίνωση Δ. Γούλα για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους πολίτες που μας στήριξαν και έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην ανεξάρτητη κίνηση «Ενεργός Πολίτης για το Δήμο Ηγουμενίτσας» για τη μεγάλη επιτυχία που πέτυχε ο συνδυασμός μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου.

Θέλω επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς  συμβούλους που τίμησαν με τη συμμετοχή τους το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας και να τους συγχαρώ για την αξιοπρέπεια, το ήθος και τον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξαν κατά την προεκλογική περίοδο. Ο αγώνας μας ήταν αγνός αφού ως μόνο κίνητρο είχε την αγάπη μας για τo δήμο.

Ο αγώνας αυτός μόλις ξεκίνησε και θα συνεχιστεί τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω με δράσεις και παρεμβάσεις της κίνησής μας αφού θα είμαστε παρόντες συνεχώς, με την ταυτότητά μας, σε όλα τα δρώμενα του δήμου.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα συναντηθούμε σύντομα όλοι εμείς που στηρίξαμε τον Ενεργό Πολίτη για το Δήμο Ηγoυμενίτσας.

Άνθρωποι που δεν βολευόμαστε, άνθρωποι με σκέψη κριτική, άνθρωποι που έχουμε βαρεθεί την υποκρισία. Άνθρωποι που έχουμε ένα άλλο όραμα για τον τόπο μας.

Ότι πολύ σύντομα θα γίνουμε η κρίσιμη μάζα που θα κατορθώσουμε να συνδιοικήσουμε με χρηστότητα και ευθύνη τον τόπο μας.

Οι εκλογές της 18ης Μάη δεν σηματοδότησαν ένα τέλος, σήμαναν αντίθετα μια μεγάλη αρχή. Γιατί όλοι και όλες εμείς μαζί κατορθώσαμε να εκλέξουμε, για πρώτη φορά, δύο δημοτικούς συμβούλους.

Είναι μία μεγάλη νίκη, γιατί μπορούμε πλέον, από πρώτο χέρι, να παρακολουθούμε στενά τα τεκταινόμενα στο δήμο μας. Να ελέγχουμε και να δημοσιοποιούμε τις πράξεις και τις παραλείψεις της δημοτικής Αρχής, συνεχίζοντας να επιδιώκουμε όλα όσα έχουμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά μας κι όλα όσα θα αναδιαμορφώσουμε μαζί στην πορεία.

Η Ανεξάρτητη κίνηση «Ενεργός Πολίτης για το Δήμο Ηγουμενίτσας» έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που δεν κατευθύνονται από κανέναν εξωγενή παράγοντα, παρά μονάχα από τις αρχές της διακήρυξης και του κανονισμού που οι ίδιοι εκπόνησαν.

Υπ’ αυτή την έννοια, δεν πρόκειται να δώσουμε γραμμή αλλά ούτε και στήριξη σε κάποια παράταξη στο δεύτερο κύκλο των εκλογών, αλλά θα ζητήσουμε από τους ψηφοφόρους μας να κινηθούν με ελεύθερη βούληση και να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κάλπη, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της ψήφου τους. Εκτιμούμε ότι οι συνδημότες μας ούτε χειραγωγούνται, ούτε κατευθύνονται, αλλά με αίσθημα ευθύνης, με κριτική σκέψη και αυτοδιοικητικά κριτήρια θα επιλέξουν την επόμενη Κυριακή κατά την κρίση τους.

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση «Ενεργός Πολίτης

για το Δήμο Ηγουμενίτσας»

Δήμητρα Γούλα