Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ονοματολογία και… παρεπιπτόντως… Πολυτεχνείο!

syriza0Σε μια ανακοίνωση, με την οποία επιχειρεί να απαντήσει σε ανώνυμα ιστολόγια (!!!) στην… ονοματολογία περί υποψηφίων βουλευτών που δημοσιεύθηκε τις τελευταίες μέρες, επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας να θυμηθεί… παρεπιπτόντως και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! 

Κι αφού αναλώνει 4 παραγράφους στα περί ονοματολογίας, φημών και διαδόσεων, υπάρχει μία – και μοναδική – πρόταση, άσχετη κατά τα λοιπά με το υπόλοιπο κείμενο, ωσάν να μπέδρεψαν τη σκούπα με τη… βούρτσα…, που αναφέρεται στο Πολυτεχενείο!

Σε ένα κείμενο 1515 χαρακτήρων, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να… αφιερώσει τους 135 απ’ αυτούς στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, κλείνοντας την ανακοίνωσή του περί ονοματολογίας με την εξής φράση:

“Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία του τόπου μας να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.”

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν διάφορες φήμες και υπάρχουν ανάλογα δημοσιεύματα και γκάλοπ στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με ονόματα δήθεν «υποψηφίων» του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσπρωτία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται στις τακτικές και τον τρόπο λειτουργίας του με τα συγκυβερνώντα μνημονιακά  κόμματα.

Το κόμμα μας έχει συγκεκριμένες καταστατικές διαδικασίες για το θέμα της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών οι οποίες θα ξεκινήσουν μετά από συλλογική κεντρική πολιτική απόφαση, οπότε και θα ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα η κοινή γνώμη.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η συστράτευση όλων στην προσπάθεια για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στον αγώνα, ώστε το πρόγραμμα ελπίδας και ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ να το αγκαλιάσουν όσοι περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και προς αυτήν την κατεύθυνση συντονίζουμε στο ΣΥΡΙΖΑ, όλες μας τις δυνάμεις.

Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση του μνημονίου πραγματοποιεί μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα της πλειοψηφίας της κοινωνίας, με τη δημοκρατία να συρρικνώνεται και τον αυταρχισμό και την καταστολή να αποτελούν καθημερινότητα, η μόνη διέξοδος, για τους εργαζομένους και τη νεολαία, είναι η οργανωμένη και συλλογική δράση, η ρήξη και η συλλογική αντίσταση απέναντι στην πολιτική της εξαθλίωσης.

Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε πραγματικά τις ζωές μας στα χέρια μας. Να διώξουμε την κυβέρνηση του μνημονίου και να αγωνιστούμε για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί την κοινωνία και τις ανάγκες της. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία του τόπου μας να συμμετέχουν μαζικά, αγωνιστικά και ειρηνικά τη Δευτέρα 17/11 στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.