Ανακοινώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου

alt

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Για τον προϋπολογισμό συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή

Σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Ανακοίνωση – απάντηση στον παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»


Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων

Τη Δευτέρα 21-3-2011 και ώρα 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Εκλογή Αντιπροέδρου.
  2. Συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στην Ήπειρο.
  3. Αίτημα της επιτροπής εργαζομένων της πρώην ΑΔΕΙ.
  4. Αίτημα του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων για παραχώρηση χώρου για τη δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας διαμονής στα Ιωάννινα.
  5. Αίτημα του συλλόγου εργαζομένων «Βοήθεια στο σπίτι» Ηπείρου.

Για τον προϋπολογισμό συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή

Την Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.  συνεδριάζει η  Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου,  στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου  με μοναδικό  θέμα ημερήσιας διάταξης την κατάρτιση σχεδίου του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το έτος 2011.

 

Σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη με θέμα την οργάνωση των εθελοντικών ομάδων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011 και ώρα 11.00 π.μ.(Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου) από την αρμόδια Δ/ση της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων και οι εθελοντικές ομάδες.

Ανακοίνωση – απάντηση στον παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ»

 

Έκπληξη ως προς το περιεχόμενο και προβληματισμό ως προς την σκοπιμότητα, προκαλεί η ανακοίνωση της «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» για τη σύσκεψη, με θέμα τη συγχώνευση – κατάργηση σχολικών μονάδων, που  συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

 

Η ίδια παράταξη επικαλείται συχνά την ανάγκη «διαβούλευσης» για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, πράγμα που επιδιώκεται με τη σύσκεψη, προκειμένου στη συνέχεια, όπως ρητά αναφέρεται στην πρόσκληση, τα πορίσματα  αυτής να τεθούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως έχει προτείνει η ίδια και η οποία ορίστηκε να συνεδριάσει το μεσημέρι της προσεχούς  Δευτέρας 21 Μαρτίου.

Υπάρχει άραγε κάποιος φόβος από τη σύσκεψη και την ανταλλαγή απόψεων με τους καθ΄  ύλην αρμόδιους φορείς; Αν ναι, η παράταξη του κ. Ευ. Αργύρη, – η οποία, όπως  και όλες οι παρατάξεις έχουν κληθεί  σ΄ αυτή – οφείλει να το διευκρινίσει.

 

Εκείνο που παραβλέπει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Αργύρη, είναι ότι για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι τώρα, από το Υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος  με τους άμεσα εμπλεκομένους, ούτε φυσικά και  με την Περιφέρεια.

 

Aντίθετα, οι διαδικασίες συζητούνται, προωθούνται, αποτρέπονται ή εγκρίνονται σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Αν δεν το γνωρίζει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αποφασίστηκε και η  στέρηση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της  δυνατότητας να έχει  αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο για τα θέματα Παιδείας.

 

Είναι χρήσιμο για τον τόπο να σταματήσει η διγλωσσία: Συμπολίτευση στην   Αθήνα και Αντιπολίτευση στην Ήπειρο για αποφάσεις που λαμβάνονται στο Κέντρο, δεν μπορεί να γίνεται.

 

Η έλλειψη  σοβαρότητας και   υπευθυνότητας, χαρακτηρίζει άλλους και όχι τη Διοίκηση της Περιφέρειας.