Αναλυτικά τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψήφιων συμβούλων όλων των συνδυασμών στους Δήμους της Θεσπρωτίας

Την συγκεκριμένη ανάρτηση, με τον συγκεκριμένο τίτλο αλλά όμως και με το ανάλογο περιεχόμενο, θα έπρεπε να την είχαμε κάνει το πρωί της Δευτέρας, άντε το αργότερο την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα και με την εγκύκλιο Μιχελάκη. 

 
Και ενώ η σταυροδοσία στους περισσότερους Δήμους της Ελλάδας έχει ήδη ανακοινωθεί, ΚΑΠΟΙΟΙ(?) στη Θεσπρωτία, οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την διαδικασία ομαλής διεξαγωγής των εκλογών και την ενημέρωση των ψηφοφόρων ως προς τα αποτελέσματα της λαϊκής κρίσης, αποφάσισαν να αφήσουν τους ψηφοφόρους –κυρίως – του Δήμου Ηγουμενίτσας στο σκοτάδι, αφού είναι και ο μόνος που κρίνεται τη β’ Κυριακή.
 
Βέβαια πολλοί, ανάμεσά τους και εμείς, έχουμε στη διάθεσή μας διάφορες σειρές και σταυρούς, αμφιβόλου όμως αξιοπιστίας, άρα και μη ανακοινώσιμα. 
 
Ίσως κάποιους τους βολεύει να μην μάθει ο ψηφοφόρος του Δήμου Ηγουμενίτσας τα ακριβή αποτελέσματα και τα πρόσωπα που προηγούνται και που ο ίδιος θα αποφασίσει εάν αξίζουν τη στήριξή του και τη δεύτερη Κυριακή, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τα Δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. 
 
Έτσι ούτε σήμερα είμαστε σε θέση να αναρτήσουμε σταυροδοσία και ζητάμε συγνώμη για την καθυστέρηση της ενημέρωσής σας, η οποία δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα αλλά στην ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες 5 μέρες τώρα μεταθέτουν τις ευθύνες από το Δικαστικό Μέγαρο στην Περιφέρεια και τούμπαλιν, δηλώνοντας όλοι τελικώς αναρμόδιοι για τη δημοσιοποίηση των –ανεπίσημων έστω- αποτελεσμάτων. 
 
Τέλος σας ενημερώνουμε πως δημοσιογράφοι της Θεσπρωτίας, με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, θα πραγματοποιήσουμε αύριο (Παρασκευή) το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία, ζητώντας να δοθεί εντολή δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, γνωστοποιώντας παράλληλα το γεγονός της επιχειρούμενης απόκρυψης των αποτελεσμάτων σε συναδέλφους μας σε Μέσα Ενημέρωσης Πανελλαδικής εμβέλειας. 
 
Το δικαίωμα της ενημέρωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, είτε βολεύει κάποιους είτε όχι.

Σε γραπτό του σχόλιο σχετικά, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Κωνσταντίνος Σιντόρης σημειώνει: “Ο Ηγουμενιτσιώτης που θα πάει την Κυριακή να ψηφίσει και να επιλέξει έναν από τους δυο υποψηφίους Δημάρχους, θέλει να ξέρει και ποιοί σύμβουλοι ενδέχεται να εκλεγούν μαζί με το Δήμαρχο που θα επιλέξει.Σε διαφορετική περίπτωση η επιλογή του γίνεται στα τυφλά…”