Ανδρέας Νταής: Καινούριο ξεκίνημα, με γνώση και θέληση

ntais0
ntais0Μήνυμα για ένα καινούριο ξεκίνημα με γνώση και θέληση στο Δήμο, απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας» Ανδρέας Νταής, προς τους πολίτες της Ηγουμενίτσας.
Ο κ. Νταής επιλέγει να δώσει βάρος στην κοινωνική αλληλεγγύη, επισημαίνοντας ότι η κοινωνία βρίσκεται μέσα σε μια πολύπλευρη ανθρωπιστική κρίση και φιλοδοξώντας για ένα Δήμο με δίχτυ προστασίας και αλληλοβοήθειας.
Ταυτόχρονα μιλάει για ένα Δήμο με επάρκεια και ποιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Στο μήνυμά του ο κ. Νταής αναφέρει:
Κάνουμε ένα καινούριο ξεκίνημα. Με περισσότερη γνώση αλλά και θέληση. Γνώση μέσα από την εμπειρία μας στο Δήμο Ηγουμενίτσας αλλά και από τα λάθη που κάναμε και κυρίως θέληση για να πετύχουμε αυτό που σήμερα έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Αφήνουμε πίσω μας, όσα μας πλήγωσαν και επουσιώδεις διαφορές και κοιτάμε προς τα μπρος με στόχο να λύσουμε προβλήματα, να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις.
Η κοινωνία μας βάλλεται από τα σκληρά μέτρα της τρόικας και του μνημονίου. Βρίσκεται ήδη μέσα σε μια πολύπλευρη ανθρωπιστική κρίση.

Πρώτο μας μέλημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αλληλεγγύη. Ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να βρεθεί στην πρωτοπορία. Να είναι αυτός που θα απλώσει το χέρι σε όσους έχουν ανάγκη, σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση κι ενεργοποιώντας δυνάμεις της κοινωνίας ν’ απλώσει δίχτυ προστασίας και αλληλοβοήθειας.

Βασικό μας μέλημα δεν μπορεί να είναι άλλο από την αξιοπρέπεια. Θέλουμε αξιοπρέπεια στην κοινωνία. Αξιοπρέπεια στην αυτοδιοίκηση. Αξιοπρέπεια στο Δήμο. Έτσι θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Κυρίαρχο μέλημά μας, δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά η επάρκεια. Επάρκεια στην καθαριότητα. Στον πολιτισμό. Στην εκπαίδευση. Στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
Κι όλα αυτά θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από ποιότητα. Ποιότητα στις παρεχόμενες από το Δήμο υπηρεσίες, ποιότητα στην καθημερινότητα, ποιότητα στην πόλη και τα χωριά μας.
Τίποτα δεν είναι εύκολο. Για την αυτοδιοίκηση άλλωστε ήταν πάντα δύσκολα. Όμως είμαστε εδώ για τα δύσκολα.

Και θα τα καταφέρουμε γιατί δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε μαζί με όλους που σήμερα υποφέρουν από την κρίση και αγωνιούν για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία με επέλεξαν ώστε να τεθώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Συνεργασίας, που θα κερδίσει τις εκλογές του Μάιου και θα επαναφέρει την Ηγουμενίτσα στο προσκήνιο.

Θα τα καταφέρουμε. Γιατί σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε πολλοί. Είμαστε η παράταξη της ευρύτερης συνεργασίας. Συνεργασία ανθρώπων με κοινές αγωνίες, με κοινό όραμα και με κοινό στόχο. Έμπειρους και νέους. Με θέληση.

Αποφασισμένους να αλλάξουν τη μοίρα του τόπου.

Συμμαχητές. Στον αγώνα που ξεκινά. Για έναν δήμο ισχυρό. Που θα έχει λόγο στον τόπο του και δεν θα αποφασίζουν άλλοι για την τύχη του.

Στον αγώνα για τον τόπο μας. Για τον τόπο που αγαπάμε και θέλουμε να τον δούμε να προκόβει και πάλι.