Ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου

katsinos2

katsinos2Με ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες και σφοδρή επίθεση στον πρ. Δήμαρχο Σαγιάδας και νυν εκδότη Ευ. Μάστορα, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, απαντά σε επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα για τον τρόπο που διαχειρίζεται το Δήμο Ηγουμενίτσας. Ο κ. Κάτσινος στην επιστολή του υποστηρίζει ότι όλες του οι πράξεις είναι νόμιμες και περνώντας στην αντεπίθεση δημοσιοποιεί λίστα απ’ ευθείας αναθέσων του πρ. Δημάρχου Σαγιάδας.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μετά από τρία χρόνια θητείας ως Δήμαρχος Ηγουμενίτσας θεωρώ ότι έπραξα τα μέγιστα και πέραν των δυνάμεών μου, για να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου.

Οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις γνωρίζετε όλοι ότι ήταν οι χειρότερες εδώ και πολλές δεκαετίες.

Έχω την συνείδησή μου ήσυχη γιατί πιστεύω ότι δεν αδίκησα κανέναν, δεν διαχώρισα τους πολίτες σε ημέτερους και μη και η παρούσα Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε με διαφάνεια την κατάσταση.

Όμως, όλο αυτό το διάστημα, έγινα στόχος αήθους επίθεσης από αυτοαποκαλούμενους δημοσιογράφους που ανέλαβαν την ενημέρωση και την καθοδήγηση της κοινής γνώμης.

Ένας απ’ αυτούς είναι και ο πρώην Δήμαρχος Σαγιάδας κ. Μάστορας Ευάγγελος και σας ζητώ συγγνώμη γιατί αναγκάζομαι να παραβώ τις αρχές μου και τις αρχές του πολιτικού πολιτισμού, αλλά δεν έχω άλλο τρόπο να αμυνθώ σ’ αυτόν τον μάστορα της λάσπης.

Κύριε Μάστορα,

Στο φύλλο της εφημερίδος σας αριθμ. 147/02-09-2013 το κύριο άρθρο σας έχει τίτλο: «ΠΑΡΤΥ στο Δήμο Ηγουμενίτσας με τις απευθείας αναθέσεις».

Είναι φανερό ότι βρίσκεσαι σε πολεμική διάταξη (κατάλοιπο της άλλοτε φωτισμένης στρατιωτικής σου διαδρομής) με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και τον Δήμαρχό της και φανατισμένα διατυμπανίζεις ότι ανακάλυψες τον κλέφτη και τον ψεύτη.

Αυτό γίνεται δυόμιση χρόνια τώρα με υβριστικά, κακόβουλα, συκοφαντικά, ειρωνικά, κακοήθη άρθρα σας.

Τούτη τη φορά πανηγυρίζεις με αφορμή ερώτηση Δημοτικού Συμβούλου πριν δοθεί η απάντηση και πέρα από κάθε έννοια ηθικής και δημοσιογραφικής δεοντολογίας έβγαλες το πόρισμα: ΠΑΡΤΥ ο Δήμαρχος-καταδίκη στον Δήμαρχο-τα γλέντησε με τους ημετέρους.

Κύριε εκδότη-ψευτοδημοσιογράφε:

H απάντηση στον Δημοτικό Σύμβουλο θα δοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έχω όμως να σου πω ότι όσες αναθέσεις έγιναν βρίσκονται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη.

ΟΛΕΣ περνούν από την Οικονομική Επιτροπή για διάθεση πιστώσεων και ΟΛΕΣ έχουν την έγκρισή τους.

Εκτός των διαγωνισμών που οι περισσότεροι απέβησαν άγονοι και χρειάστηκε να γίνουν πάλι αναθέσεις απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, η καθημερινότητα απαιτεί άμεσες ενέργειες και παρεμβάσεις όπου επιβάλλεται η ανάθεση απ’ τον Δήμαρχο, εργασιών και προμηθειών.

Κύριε τέως Δήμαρχε Σαγιάδας,

Δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή να μην κάνει αναθέσεις και αυτό το γνωρίζετε πολύ καλά.

Αν το έχετε ξεχάσει, σας υπενθυμίζω μερικές που αποτελούν και σκάνδαλα και χρήζουν και άλλου τύπου έλεγχο.

                                    ΔΗΜΟΣ ΣΑΓΙΑΔΑΣ

  1. 28-09-2010, επιχορήγηση του ART TV με 8.400 ευρώ, την ώρα που ο Δήμαρχος Σαγιάδας ήταν συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και είχε δική του εκπομπή. Με απ’ ευθείας ανάθεση έγινε η επιχορήγηση; ΗΘΙΚΟ;
  2. Aπό 17/12/2010 μέχρι 22/12/2010, προμήθεια αμμοχάλικου και μπετόν 74.000 ευρώ από την ίδια εταιρεία. Με ποιο τρόπο έγινε αυτό κύριε Δήμαρχε οκτώ ημέρες πριν λήξει η θητεία σας;
  3. 06-08-2010: Προμήθεια χαλικιού και σκυροδέματος 30.000 ευρώ με 20 διαφορετικά τιμολόγια σε μία ημέρα, απ’ την ίδια εταιρεία. Με ποιο τρόπο έγινε αυτό; Δεν συνεχίζω με τα χαλίκια γιατί είναι πολλά.
  4. 30/12/2010: Προμήθεια επίπλων 3500 ευρώ. Μια ημέρα πριν λήξει η θητεία σας. Διαγωνισμός έγινε;
  5. 06-12-2010: Προμήθεια καθισμάτων σεμιναρίων αξίας 1400 ευρώ. Για ποια σεμινάρια τα πήρατε και που βρίσκονται τα έπιπλα και τα καθίσματα; Υπάρχουν;
  6. 29-10-2010: Μελέτη υδροδότησης Ραγίου-Κεστρίνης, 15.000 ευρώ για έργο που είχε δημοπρατηθεί και εκτελείτο ήδη στον «ΘΗΣΕΑ». Η μελέτη έγινε εκ των υστέρων δηλαδή!
  7. 29-10-2010: Μελέτη ρυμοτομικού σχεδίου Ασπροκκλησίου 10.000 ευρώ. Που βρίσκονται αυτές οι μελέτες; Πως ανατέθηκαν; Δεν βρίσκονται.
  8. 05-07-2010: Γεύμα εργασίας 3.250 ευρώ. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.
  9. 30-07-2010: Διάθεση 2.850 ευρώ για χρήση αίθουσας για μια βραδιά. ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.
  10.  24-02-2010: Καταχώρηση προσωπικής απάντησης του Δημάρχου Σαγιάδας για μια και μόνο δημοσίευση σε μια και μόνη εφημερίδα, με κόστος 1000 ευρώ.

Κύριε τέως Δήμαρχε Σαγιάδας:

·        Πληρώνατε 400-500 ευρώ το μήνα για το κινητό σας τηλέφωνο με χρήματα του Δήμου; Πέρα απ’ τα 100 ευρώ που είναι το νόμιμο, πως τα δικαιολογήσατε τα υπόλοιπα;

·        Πως δικαιολογείται ένα ταξίδι σας με μια διανυκτέρευση στην Αθήνα να κοστίζει 800-900  ευρώ εκτός της βενζίνης που ήταν διασφαλισμένη;

·        Πως δικαιολογείται ημερήσιο ταξίδι στα Γιάννενα να κοστίζει 100 ευρώ εκτός της βενζίνης;

·        Ποια νομιμοποίηση είχατε και δικαίωμα να μετατρέψετε το αυτοκίνητο του Δήμου σε Ι.Χ σας επί 24ωρου βάσεως εκτός της έδρας του Δήμου, στην πυλωτή σας, με καύσιμα του Δήμου;

Μπορεί τα τελευταία να φαίνονται ασήμαντα. Δείχνουν όμως μια λογική και μια νοοτροπία την οποία η χώρα μας πληρώνει σήμερα.

Κύριε τέως Δήμαρχε, όλα τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα απ’ το πέρασμά σας στον Δήμο Σαγιάδας.

Υπάρχουν και άλλα.

Αν εκτεθούν κάποιοι με τις υπογραφές τους δεν θα ευθύνομαι εγώ.

Ο κύριος τέως Δήμαρχος να ετοιμάζεται από τώρα για την υπεράσπισή τους, αλλά και τη δική του.

Κύριε τέως Δήμαρχε:

Εσύ που αυτοαναγορεύθηκες σε γενικό κριτή, σε γενικό κατήγορο, ο άσπιλος, ο αμόλυντος, μπορείς  να απαντήσεις αν όλα αυτά που γράφεις συνάδουν με μια υγιή και φυσιολογική προσωπικότητα;  

Αυτός είσαι κ. τέως Δήμαρχε και καλείται και ο ART TV να πάρει θέση διότι τη λάσπη ο «δημοσιογράφος» τη διασπείρει και μέσω του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΙΝΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ