ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

ariadni

ariadniΚυρίες και κύριοι, Μέλη του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι που γνωρίζετε το έργο των Κέντρων Πρόληψης στις τοπικές κοινωνίες,

ως εργαζόμενοι στις δομές «πρώτης γραμμής» στον αγώνα ενάντια στην εξάρτηση, σας καλούμε:

– Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για να ξεκινήσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2013 η διαδικασία ανανέωσης της Προγραμματικής Σύμβασης για την Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης, με όρους που θα καλύπτουν την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των Κέντρων Πρόληψης στις σημερινές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.

– Να φροντίσετε ώστε οι αιρετοί εκπρόσωποί σας στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης να κάνουν το καθήκον τους.

– Να ασκήσετε τις πιέσεις που χρειάζονται προς την διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, ώστε να «καθίσουν στο τραπέζι» με ανοιχτά χαρτιά.

Προειδοποιητικά και συμβολικά προκηρύσσουμε στάση εργασίας την ημέρα έναρξης των εργασιών σας, καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση δια του συλλογικού οργάνου της έχει ευθύνες για την πορεία των Κέντρων Πρόληψης μέχρι σήμερα, αλλά και για την πορεία τους από εδώ και πέρα.