Αντιδράσεις από τους αστυνομικούς της Θεσπρωτίας για τις μηδενικές μεταθέσεις

Την απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για μηδενικές μεταθέσεις στην επαρχία καυτηριάζει και η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο χώρο της αστυνομίας οι μεταφέρθηκαν και στο Αρχηγείο κατά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Η Ένωση Αστυνομικών Θεσπρωτίας σημειώνει ότι η ουσία χάνεται στην επικοινωνιακή πολιτική.

«Στην πραγματικότητα οι Επαρχιακές Διευθύνσεις στενάζουν από ελλείψεις προσωπικού, οι ήδη υπηρετούντες συνάδελφοι επιβαρύνονται από την υπερεργασία αφού αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά, οι δε άλλοι που αδυνατούν να μετατεθούν στον τόπο συμφερόντων τους (αναμένοντας επί σειρά ετών) ασφυκτιούν από τα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, η ασφάλεια των πολιτών διακυβεύεται και όλο αυτό το ‘κοκτέιλ’ είναι απολύτως βέβαιο ότι αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.» σημειώνει.

Στην επιστολή της προς την ΠΟΑΣΥ και  τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ υπογραμμίζει: «Δεν εστιάζετε στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, που στην περίπτωσή μας είναι η ασφάλεια των πολιτών της Θεσπρωτίας. Όπως καλά γνωρίζετε, χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη, ούτε ευημερία. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ και ΕΠΙΒΑΛΛΑΤΕ στο Συμβούλιο, ότι οι πολίτες της επαρχίας είναι πολίτες ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ και στερήσατε την ΕΛΠΙΔΑ στον Έλληνα Αστυνομικό που τόσα χρόνια βρίσκεται μακριά από τον τόπο συμφερόντων του να υπηρετήσει σε αυτόν!!!»