Αντιπαραθέσεις στην πρώτη συνεδρίαση της Προανακριτικής

Αντιπαραθέσεις από την αρχή της πρώτης της συνεδρίασης σημειώθηκαν, σύμφωνα  με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Η πρώτη διαφωνία εκδηλώθηκε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου πρότεινε να καταγράφεται με κάμερες η εξέταση των μαρτύρων για να αποτυπώνονται οι αντιδράσεις τους και η βιολογική τους εικόνα στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ προκάλεσε την κατηγορηματική διαφωνία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος έκανε λόγο για  «πρακτικές σε εξέταση μαρτύρων που ακολουθούν μόνο αντιδημοκρατικά καθεστώτα».

Νέα ένταση σημειώθηκε όταν η κ. Κωνστατοπούλου έθεσε θεμα αμεροληψίας του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, επικαλούμενη αυτά που είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει αρένα η Προανακριτική.

«Μίλησα πολύ προσεκτικά και πριν ακόμα εκλεγώ πρόεδρος. Ξέρω πολύ καλά τη δουλειά μου» φέρεται να σχολίασε ο κ. Μαρκογιαννάκης.