ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

igmdimarxeio

igmdimarxeioΑντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από  τον Γιάννη Παρασκευόπουλο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, συν-επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας, τον Γιώργο Κανέλλη, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και τον Γιώργο Ράντογλου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, υποδέχτηκαν χθες στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Βασίλειος Τσώλης και Κωνσταντίνος Δημητρίου,  απουσία του Δημάρχου κ. Γεώργιου Κάτσινου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, αναπτύχθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο, εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, που επηρεάζει άμεσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Τσώλης επεσήμανε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Δήμος στην εκπλήρωση οικονομικών του υποχρεώσεων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης μείωσης της τακτικής επιχορήγησης από πλευράς κεντρικού κράτους, που φτάνει στο 50% σε σχέση με το 2009 και στο 40% σε σχέση με το 2010.

Ειδική αναφορά έγινε στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου και τα πλεονεκτήματα που προσδίδουν Εγνατία Οδός και Νέο Λιμάνι.

Ο Αντιδήμαρχος επί των έργων κ. Δημητρίου επεσήμανε το θέμα που έχει προκύψει με την Γ΄ Φάση του Λιμένα της πόλης και τις εξελίξεις με τη «Γωνιά», στο πλαίσιο της βελτίωσης του παράλιου οδικού άξονα, Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα.

Συζήτηση έγινε επίσης για θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με τους δύο Αντιδημάρχους να προβαίνουν σε ενημέρωση σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο στον τομέα της οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων,  για τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση,  καθώς  και το ζήτημα λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών.

Επί τάπητος τέθηκαν ακόμη θέματα αναβάθμισης του πρωτογενούς τομέα, με την ταυτόχρονη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος.