Αξιοποίηση του Ξενία επιδιώκει ο Δήμος Ηγουμενίτσας

Ανοιχτό αφήνει ο Δήμος Ηγουμενίτσας, το ενδεχόμενο διεκδίκησης των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ (που πλέον έχουν περιέλθει στο Πανεπιστήμιο), καθώς, όπως φαίνεται, αναζητά λύσεις και προτάσεις για την αξιοποίησή του και επανάχρησή του…

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ηγουμενίτσας υποδέχθηκε μεταπτυχιακούς Γάλλους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais του Παρισιού, με σκοπό οι φοιτητές να δουλέψουν την πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του μοτέλ ΞΕΝΙΑ και ένταξής του στο γενικότερο πολεοδομικό σύνολο των πρώην ΤΕΙ.

Είναι άγνωστο, αν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – στο οποίο έχει παραχωρηθεί μέχρι το 2028 το Ξενία – γνωρίζει και συναινεί με τις πρωτοβουλίες αυτές του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο οποίος είχε κάνει γνωστό από τότε που έπεσαν οι οριστικοί τίτλοι τέλους στη λειτουργία του ΤΕΙ ή οποιουδήποτε τμήματος του Πανεπιστημίου στην Ηγουμενίτσα, ότι θα επιδιώξει την παραχώρηση του Ξενία στο Δήμο.

Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου του Δήμου Ηγουμενίτσας:

“Αποστολή 23 Γάλλων μεταπτυχιακών Γάλλων φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής Paris-Malaquais του Παρισιού με επικεφαλής την αρχιτέκτων μηχανικό ΕΜΠ, αναπλ. καθηγήτρια στη Σχολή αρχιτεκτονικής ENSAPM του Παρισιού, κα Δήμητρα Κανελλοπούλου, επισκέφθηκαν σήμερα τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήµατος αρχιτεκτονικού και πολεοδομικού σχεδιασµού µε τίτλο «Ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και μεσογειακή πόλη», με σκοπό οι φοιτητές ENSAPM να δουλέψουν την πρόταση σεναρίων αξιοποίησης και επανάχρησης του χώρου του μοτέλ ΞΕΝΙΑ και ένταξής του στο γενικότερο πολεοδομικό σύνολο των πρώην ΤΕΙ. Κύριος στόχος του προγράμματος καθίσταται η ένωση σ’ ένα λειτουργικό αστικό ιστό των κτιρίων του μοτέλ ΞΕΝΙΑ με τις γύρω υποδομές και η δημιουργία τουριστικών αξόνων ενδιαφέροντος”.