Απάντηση στις αιχμές που αφήνει στην επιστολή παραίτησης της η κ. Αλεξάνδρα Κοτσώνη – Μητσάκη από τη ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας

Απάντηση στις αιχμές που αφήνει στην επιστολή παραίτησης της η κ. Αλεξάνδρα Κοτσώνη – Μητσάκη έστειλε η ΝΟΔΕ με δελτίο τύπου προς τα μέσα ενημέρωσης.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Οι αόριστες και χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο καταγγελίες, που διατυπώνει στην επιστολή παραίτησης της η Κοτσώνη-Μητσάκη Αλεξάνδρα, σε καμιά περίπτωση δεν αγγίζουν την οργάνωση της Ν.Δ. στο νομό Θεσπρωτίας και γενικότερα το κόμμα. Αντιθέτως, αποτελούν λασπολογία και προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης προσώπων και μιας ολόκληρης παράταξης, ενώ προκαλούν ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα αυτής της συμπεριφοράς στη σημερινή συγκυρία.

Η συμμετοχή των πολιτών στο κόμμα της Ν.Δ. είναι εθελοντική. Προϋποθέτει τη συμφωνία στις αρχές και τις αξίες, που περιλαμβάνονται στο καταστατικό του και τις έχει διακηρύξει ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, όπως και τη συμφωνία στο πρόγραμμα που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις δημοκρατικές του λειτουργίες και διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή στο κόμμα έχει σκοπό την καλύτερη έκφραση και εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου και όχι προσωπικών επιδιώξεων και φιλοδοξιών.

Εμείς στη Ν.Δ. αγωνιζόμαστε σήμερα στο πλευρό του ελληνικού λαού που δέχεται καθημερινά ισχυρά πλήγματα από την οικονομική κρίση και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουμε μια μεγάλη μάχη για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας και εργαζόμαστε ώστε στις επόμενες εκλογές ο λαός να μας εμπιστευθεί και πάλι την εξουσία. Σε αυτή τη μάχη κανείς δεν περισσεύει. Όμως ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Παίρνει τις αποφάσεις του και κρίνεται για αυτές, αφού οι πολίτες διαθέτουν και μνήμη και κρίση. Εξάλλου, όπως λέει και ο σοφός λαός, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».