Απάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης ”Ήπειρος Τόπος να Ζεις” για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Μαυρομάτι

epirus-topos

epirus-toposΑπάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Ήπειρος  Τόπος να Ζεις» Γρηγόρη Τζιοβάρα και Αθηνάς Ιωάννου, στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας.

“Είναι από τις σπάνιες φορές που μας βρίσκει σύμφωνους μια επισήμανση της Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου και ειδικά η καταληκτική αποστροφή της ανακοίνωσής της, σύμφωνα με την οποία η προώθηση του έργου της σύνδεσης της Εγνατίας Οδού με το Μαυρομάτι Θεσπρωτίας «δεν προσφέρεται για ασκήσεις μικροπολιτικής».          

Ακριβώς, γι΄ αυτό, εγκαίρως και με απολύτως θεσμικό τρόπο ζητήσαμε, ως παράταξη, ήδη από τον περασμένο Απρίλιο να ληφθεί απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την εταιρία Εγνατία Οδός Α.Ε., προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη σύνταξη της μελέτης για την προώθηση του τόσο σημαντικού αυτού οδικού άξονα για την απομονωμένη επαρχία Φιλιατών, αλλά και για την ανάπτυξη του διασυνοριακού εμπορίου με τη γειτονική Αλβανία.              Δυστυχώς, ωστόσο, πιστός στη λογική της «κατόπιν ενεργειών μου» νοοτροπίας από την οποία διακατέχεται, ο Περιφερειάρχης, μάς απάντησε -και εγγράφως (scripta manent, κύριε Καχριμάνη!)- ότι το έργο προωθείται από τον ίδιο και, ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται η εμπλοκή του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όπως, όμως, ομολογείται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας, εννέα μήνες αργότερα, δεν έγινε απολύτως τίποτε, γιατί η τακτική του «καταφερτζή» που «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» έχει προ πολλού χρεοκοπήσει.  
Κατόπιν τούτου, νομίζουμε, πως γίνεται σαφές ποιοι δεν έχουν κατανοήσει ότι οι εποχές άλλαξαν και παραμένουν «κολλημένοι» με το άθλημα της μικροπολιτικής, προφανώς λόγω της πολύχρονης άσκησης, στην οποία έχουν επιδοθεί.    
Εμείς, παρά ταύτα, θα επιμείνουμε στην ουσία της ενασχόλησης με τα κοινά που είναι η ένωση των δυνάμεων για την προώθηση των αναπτυξιακών έργων της Ηπείρου. Και στο πλαίσιο αυτό θα εξαντλήσουμε κάθε θεσμική δυνατότητα που μας δίνει ο ρόλος μας, ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος μελέτης και κατασκευής της συγκεκριμένης σύνδεσης και να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση για την έγκαιρη ολοκλήρωσή της.