Απίστευτη κακοκαιρία σε όλη την Ήπειρο: Δρόμοι ποτάμια και υπερχειλισμένοι χείμαρροι συμπληρώνουν το χαώδες σκηνικό σε όλη τη Θεσπωτία

Απίστευτη κακοκαιρία έφεραν τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ήπειρο. Στα Γιάννενα και στην Ηγουμενίτσα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εγκλωβιστεί στη Βρυσέλλα Φιλιατών οδηγοί μιας και ο δρόμος έχει αποκλειστεί.

Μέχρι στιγμής έχει κλείσει η παραλιακή οδός Ηγουμενίτσας που αποπερατώθηκε πριν λίγους μήνες, όπως και το τμήμα της εθνικής οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Πλαταριά.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στο Μαυρούδι, από τον τεράστιο όγκο νερών καθώς κάθε ρέμα μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε ποτάμι.

Η ίδια εικόνα με δρόμους χείμαρρους επικράτησε στους Φιλιάτες, τα Σύβοτα και την Πλαταριά.

Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας κινήθηκαν προς όλες τις κατευθύνσεις και εργάζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί πάνω από 50 κλήσεις για απεγκλωβισμό από σπίτια και οχήματα μόνο στα όρια της Ηγουμενίτσας.

Κλειστός παραμένει ο οδικός άξονας Ηγουμενίτσας – Σαγιάδας στο ύψος του κάμπου της Σελέυκειας. Κατάπτωση απομόνωσε την περιοχή Τζούμα Φιλιατών ενώ συνεργεία της Περιφέρειας έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν με ένταση και τη νύχτα, θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα συνεχιστούν το βράδυ της Τετάρτης.

Βροχή και χαλάζι, κατά διαστήματα και ισχυρός αέρας στην πόλη των Ιωαννίνων. (Ακολουθεί και βίντεο από τις πλημμύρες της Ηγουμενίτσας από τον χρήστη του facebook Χρήστο Φουσέκη και Τσούπη Ανδρέα)

Στο κέντρο της πόλης η ορατότητα ήταν περιορισμένη, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Και η Δωδώνης, όπως συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη, έγινε και πάλι χείμαρρος.

Οι δρόμοι πλημμύρισαν και στην περιοχή της Λιμνοπούλας, ενώ ένα όχημα ακινητοποιήθηκε. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της τροχαίας και της αστυνομίας.

Από τις συνεχείς αστραπές και τους κεραυνούς υπήρξαν μικροδιακοπές ρεύματος που έβγαλαν εκτός λειτουργίας κάποιους σηματοδότες και γι’ αυτό οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Βροχή οι κλήσεις στο κέντρο της Πυροσβεστικής Ιωαννίνων. Δεκάδες είναι αυτοί που ζητούν τη συνδρομή της Υπηρεσίας τόσο για άντληση υδάτων, από υπόγεια που έχουν πλημμυρίσει όσο και για κοπές δέντρων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους Αγίους Αποστόλους, τη Βρυσούλα, τα Καρδαμίτσια αλλά κι αλλού.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο λεκανοπέδιο έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σε πολλά σημεία εργάζονται συνεργεία του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων, η οποία γίνεται πιο δύσκολη, εξ αιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης.

Σημειώνεται ότι την τελευταία ώρα κι εξ αιτίας του δυνατού αέρα, σημειώνονται πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου.