Απίστευτη κομπίνα με κλεμμένα αυτοκίνητα…

MANTRA AYTOKINHTONΜία απίστευτη κομπίνα που είχε στηθεί με κλεμμένα αυτοκίνητα αποκάλυψε η αστυνομία της Ηπείρου.

Ένα κύκλωμα με πανελλήνια εμβέλεια και δράση αποκαλύπτει η σύλληψη δύο ατόμων από την Πρέβεζα. Ένα κύκλωμα που έκλεβε αυτοκίνητα, τα μετέφερε σε συγκεκριμένα συνεργεία και κει μετατρέπονταν σε ανταλλακτικά και παλιοσίδερα τα οποία στην συνέχεια διοχετεύονταν στην αγορά.

Η άκρη του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται από χθες το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άρτας συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 35 και 25 ετών. Ο πρώτος ήταν υπάλληλος σε εταιρία οδικής βοήθειας και ο δεύτερος βοηθός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας οι περισσότερες κλοπές οχημάτων γίνονταν σε κεντρικούς δρόμους και περνούσαν απαρατήρητες.

Γνωρίζοντας και οι δύο καλά από αυτοκίνητα, δεν χρειάζονταν περισσότερα από πέντε λεπτά για να ανοίξουν ένα αυτοκίνητο και να γίνει στη συνέχεια άφαντο.

Ο απολογισμός του τελευταίου εξαμήνου στην περιοχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν δέκα έξι αυτοκίνητα, εκ των οποίων εφτά στην Άρτα, εφτά στην Φιλιππιάδα, ένα στο Καναλλάκι και ένα στον Ωρωπό Πρέβεζας. Προτιμούσαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα HILUXκαι NAVARA, στα οποία φαίνεται πως είχαν ειδικευτεί.

Ο αρχηγός του κυκλώματος, που έχει έδρα στην Αθήνα, είχε και παράλληλη δραστηριότητα στην Πρέβεζα, όπου διατηρούσε επιχείρηση. Ερχόταν στην Πρέβεζα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, ημέρες κατά τις οποίες καταγράφονται οι περισσότερες κλοπές.

Οι έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, συνεχίζονται και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να αποκαλυφτούν και άλλα πολύ σοβαρά στοιχεία.

Τα δύο άτομα διαπιστώθηκε ότι αποτελούν μέλη κυκλώματος, το οποίο οδηγούσε κλεμμένα κι άλλα οχήματα σε συγκεκριμένα συνεργεία. Εκεί γίνονταν αποσυναρμολόγηση και στη συνέχεια άλλα τμήματα διοχετεύονταν ως ανταλλακτικά κι άλλα πωλούνταν ακόμη κι ως παλιοσίδερα.

Την ώρα της σύλληψης, τα δύο άτομα μετέφεραν  ένα αυτοκίνητο Toyota Hilux, ενώ σύμφωνα με πηγές οι αστυνομικοί έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα άλλες δύο κλοπές αυτοκινήτων.

Το κέντρο όπου γίνονταν η αποσυναρμολόγηση των οχημάτων όπως προκύπτει από την έρευνα ήταν συγκεκριμένη μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ σχολαστικά εξετάζονται πληροφορίες και για εμπλοκή άλλων συνεργείων στην Ήπειρο.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας πολυμελής εγκληματική οργάνωση,  που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία  αποσυναρμολογούσε και τα διέθετε προς πώληση, με πεδίο δράσης τους Νομούς Αττικής, Άρτας, Πρέβεζας και Ακαρνανίας.
Η δικογραφία που σχηματίζεται περιλαμβάνει τέσσερις ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης) και άλλους τρεις τουλάχιστον συνεργούς τους.

Συνελήφθησαν  επ’ αυτοφώρω,  χθες (31-10-2013) τα ξημερώματα στην Άρτα, δύο μέλη της οργάνωσης, τη στιγμή που έκλεβαν φορτηγό, ενώ εντοπίστηκε μάντρα στο Αγρίνιο, στην οποία μεταφέρονταν τα κλεμμένα οχήματα.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.