Απαξίωσε τους αιρετούς της Ηπείρου η διοίκηση της Δωδώνης, σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

MAT DODONI 26 7Ουδείς εκπρόσωπος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για διάλογο που είχε απευθύνει η διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.

Η συνάντηση είχε προσδιοριστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας, όμως έμεινε να περιμένει η τριμελής αντιπροσωπεία της ΠΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρό της και δήμαρχο Άρτας Γιάννη Παπαλέξη.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στο οποίο είχε μεταφερθεί η φωνή απόγνωσης των κτηνοτρόφων της Ηπείρου. Εκεί λοιπόν προτάθηκε, πριν οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, να επιχειρηθεί διάλογος με τη διοίκηση της εταιρίας. Κι αποδείχθηκε ότι η πρόταση αυτή δεν είχε τελικά κανένα απολύτως νόημα, καθώς στον διάλογο δεν προσήλθε κανείς.

Άλλωστε οι δηλώσεις που έχουν γίνει στη διάρκεια του καλοκαιριού από στελέχη της εταιρίας δεν προμήνυαν κάτι διαφορετικό.

Παρόλα αυτά οι αυτοδιοικητικοί έδειξαν την καλή τους θέληση, μόνο που δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Τώρα αυτό που μένει είναι να συγκληθεί η διευρυμένη σύσκεψη όλων των φορέων προκείμενου να στηριχτεί το αίτημα των κτηνοτρόφων που δεν είναι άλλο από το να πληρώνονται στην ώρα τους.

«Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους και δεν νομίζω ότι ζητάμε εξωφρενικά πράγματα. Γνωρίζουμε ότι η αγορά έχει προβλήματα και πως η Δωδώνη είναι πλέον ιδιωτική και έχει την πολιτική της. Εμείς ζητάμε συνεργασία γιατί υπάρχει θέμα και θέλουμε συνεργασία», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Παπαλέξης.

Αυτό που διαφαίνεται πάντως είναι ότι η επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη καθώς από τη διοίκηση της Δωδώνης δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ρίξει ρευστό στην αγορά και κυρίως να εξοφλήσει άμεσα αυτά που οφείλει.