ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

pame_sima

pame_simaΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Τρίτη 1η Μάη μπροστά στον ΟΤΕ ώρα 10 το πρωί

Συναδέλφισες – οι

Η 1η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, στην ανειρήνευτη ταξική πάλη με το κεφάλαιο.

Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Η μέρα που η παγκόσμια εργατική τάξη διατρανώνει την απόφαση της να συνεχίσει την ηρωική της πορεία  ως το τέλος, ως την νίκη.

Το σύστημα της εκμετάλλευσης της καταπίεσης, έχει εξαπολύσει θεούς και δαίμονες για να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος του, μεταφέροντας όλα τα βάρη στις δικές μας πλάτες, στις πλάτες της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας, καταστρέφοντας παραγωγικές δυνάμεις και πρώτα  απ΄ όλα την βασική παραγωγική δύναμη, τον άνθρωπο

Οι απολύσεις, το κλείσιμο επιχειρήσεων και εργοστασίων, η απλήρωτη εργασία, η μαζική φτώχεια, η εξαθλίωση της πλειοψηφίας των λαϊκών στρωμάτων, είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση.

Καμία υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν την βαρβαρότητα.

Με αυτήν την απόφαση τιμάμε την φετινή  Εργατική πρωτομαγιά

Μπορούνε να ζήσουμε καλύτερα. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής.

126 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο, δεν μας αξίζει η φτώχια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η δουλειά ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα.

Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, μπορούμε χωρίς αφεντικά.

§  Να δυναμώσουμε τώρα τον αγώνα για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που θα εμποδίζουν την σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.

§  Να δυναμώσουμε την οργανωμένη αντίθεση μας στα χαράτσια και την φοροληστεία, να τα καταργήσουμε στην πράξη.

§  Να καταργηθούν τα χαράτσια της δήθεν «αλληλεγγύης», της ΔΕΗ και το λεγόμενο τέλος επιτηδεύματος.

§  Να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που θα τσακίσει ότι απέμεινε από τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά

γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα η Γραμματεία ΠΑΜΕ και τα ταξικά Σωματεία καλούμε την εργατική τάξη του νομού μας και όλης της χώρας, να τιμήσει την εργατική Πρωτομαγιά του 2012, σηκώνοντας ψηλά τη σημαία της ταξικής πάλης, να οργανωθεί και να παλέψει ακόμα πιο αποφασιστικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να υπερασπίσει την ζωή της εργατικής οικογένειας από την φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση, να γίνει δύναμη ανατροπής και εξουσία.

Η ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου κατά των Συλλογικών Συμβάσεων, των μισθών, των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, των συντάξεων, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, κάνουν ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη, ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς να είναι πιο μαζικός, η εργατική τάξη να διατρανώσει την απόφαση της ότι δεν σκύβει το κεφάλι, δεν υποτάσσεται, στέκεται ολόρθα στο μετερίζι των ταξικών αγώνων, τιμά τους αγώνες της, την περήφανη ιστορία της και τους νεκρούς της.

Ο ηρωικός ξεσηκωμός των εργατών του Σικάγο, αποδεικνύει μια πολύτιμη ιστορική αλήθεια: ότι όλα τα δικαιώματα της η εργατική τάξη, τα κατέκτησε με τους αγώνες της, κόντρα στην τρομοκρατία των καπιταλιστών και στους νόμους της δικτατορία των μονοπωλίων.

Γι αυτό και στις σημερινές δύσκολες και σκληρές συνθήκες πρέπει να ενισχυθεί η γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν.

Τα όπλα της εργατιάς ήταν και παραμένουν η οργάνωση της, η συσπείρωση, η ταξική ενότητα και η ανάπτυξη σκληρών αγώνων και ταυτόχρονα η εγκατάλειψη των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων τους στο συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.

χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά

εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

 

 

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Τρίτη 1η Μάη μπροστά στον ΟΤΕ ώρα 10 το πρωί