Απεργούν την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι

AGORA1 20 7 14

Πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 16 ν. 4177/2013, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων επιτρέπεται προαιρετικά τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, δηλαδή στις 13 και στις 20 Δεκεμβρίου, και την τελευταία Κυριακή του έτους, δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ, ειδικά τον μήνα Δεκέμβριο, δηλαδή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, το μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο -το οποίο και η σημερινή Κυβέρνηση, παρά τις δεσμεύσεις της, αφήνει εντελώς άθικτο- θα εξοντώσει τους εμποροϋπάλληλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν «σερί», χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από έναν μήνα και μάλιστα στην πλειονότητά τους απλήρωτοι για την κυριακάτικη εργασία.

«Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν αταλάντευτα τον αγώνα τους ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους» προσθέτει η Ομοσπονδία.