Αποκατάσταση ζημιών στα αντλιοστάσια Παραμυθιάς

perifereia21

Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Παραμυθιάς εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί τα αντλιοστάσια, εξετάζει η Περιφέρεια Ηπείρου, σε συνεργασία με την Π.Ε. Θεσπρωτίας και το Δήμο Σουλίου. Για το σκοπό αυτό κλιμάκιο τεχνικών της έχει επισκεφτεί την περιοχή και εκπόνησε μελέτη για την αποκατάσταση των ζημιών, το κόστος των οποίων προϋπολογίστηκε σε 100.000 ευρώ.

Με δεδομένη την αδυναμία των Τ.Ο.Ε.Β. να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αυτές, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε από την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, την έγκριση αντίστοιχης πίστωσης από το Περιφερειακό Ταμείο, για την οποία υπήρξε θετική ανταπόκριση. «Στόχος μας είναι να προλάβουμε την νέα καλλιεργητική περίοδο, ώστε στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα   των αγροτών να μην προστεθούν και νέα», ανέφερε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος εξήρε τη βούληση όλων των εμπλεκομένων φορέων για την εξεύρεση λύσης.  

Το εγγειοβελτιωτικό έργο βαθυπέδου Αμμουδιάς Πρέβεζας

Σύμφωνα με έγγραφο της «ΠΡΟΤΕΚΑΤ ΑΤΕ», που κοινοποιήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, η ολοκλήρωση όλων των υπολειπομένων εργασιών και οι σχετικές δοκιμές για την καλή λειτουργία του εγγειοβελτιωτικού έργου βαθυπέδου Αμμουδιάς Πρέβεζας, θα έχουν γίνει μέχρι την 20η Μαΐου 2011. Οι διαβεβαιώσεις της κατασκευαστικής εταιρείας δόθηκαν σε απάντηση οχλήσεων των αγροτών της περιοχής, για την παράδοση του έργου πριν την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.