ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

perifereia

perifereiaΥπνωτήριο αστέγων στο πρώην Αεροδρόμιο Κατσικά

Θετική ήταν η ανταπόκριση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στην πρόταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη να παραχωρηθεί προς χρήση κτήριο του πρώην ΕΦΕΤ στο Δήμο Ιωαννιτών για τη λειτουργία υπνωτηρίου αστέγων. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, που έχει εμφανιστεί και στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης, η λειτουργία του υπνωτηρίου αποτελεί προσωρινή λύση, μέχρι ο Δήμος Ιωαννιτών να προχωρήσει στη λειτουργία ξενώνα αστέγων.

Ο κ. Πότσης υπογράμμισε πως αναμένεται ακόμη η απόφαση της Τ.Κ. Κατσικά για το συγκεκριμένο θέμα. «Αν και εφόσον η κοινωνία εκφραστεί θετικά, θα παραχωρηθεί», τόνισε, συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα αξιοποίησης των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών για την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων. «Έχουμε εντοπίσει εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

Εγκρίθηκε η ίδρυση λαϊκών αγορών στο Δήμο  Πάργας

Η  Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Π.Ε. Πρέβεζας για την ίδρυση και λειτουργία λαϊκών αγορών στο Δήμο Πάργας, καθώς και για τον καθορισμό των προς διάθεση παραγωγικών και επαγγελματικών αδειών πωλητών στις υπό ίδρυση λαϊκές αγορές. Τη σχετική εισήγηση πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης κ. Ευ. Βαγενάς.

Σύσταση Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης

                       

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ενέκρινε το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης ενός 25χρονου συμπολίτη που σε αγροτικό ατύχημα έχασε ένα κάτω άκρο. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε στην Επιτροπή ο πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Δόσης, υπογραμμίζοντας πως ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 33.000 ευρώ από έρανο, όπως απαιτούνται περίπου 17.000 ευρώ επιπλέον για να καλυφθεί το κόστος κατασκευής και τοποθέτησης του πρόσθετου άκρου στον νεαρό. Μετά την υποβολή των δικαιολογητικών, που είχαν ζητηθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση, η Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση ενός Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσα από τον οποίο θα μπορέσει να εξασφαλιστεί ένα χρηματικό ποσό.

* Τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης, σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος για τους εργαζόμενους του Συλλόγου «Βοήθεια στο Σπίτι» Ηπείρου και του Σωματείου Συμβασιούχων Stage αποφασίστηκε να συζητηθούν σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

   Υποβολή δικαιολογητικών για τις εξετάσεις βοηθών οδοντιατρείων 

  Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις εξετάσεις  Βοηθών ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΩΝ  περιόδου Ιουνίου 2012  είναι από 30-05-2012 έως 18-06-2012 :

         Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και  Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων.

        Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα και στις εξής ημερομηνίες:

          α) Στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών , στην Αίθουσα Διδασκαλίας Β΄(παλαιό κτίριο) στις 26-06-2012 ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00-12.00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

  1. 1)                       Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Ιωαννίνων

               –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26510-87131

  1. 2)                          Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Άρτας

                 –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26813-63512

  1. 3)                          Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Θεσπρωτίας –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26650-99986 & 99984
  2. 4)                          Δ/νση Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας  Π.Ε. Πρέβεζας

                  –Τμήμα Φαρμάκων & Φαρμακείων: 26823-62113& 62112

  1. 5)                          Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ,Δ/νση Επαγγελμάτων Υγείας &Πρόνοιας   210-5235875.