Αποχώρησαν και οι Έλληνες βουλευτές από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση στα Τίρανα

logo-vdella

Αποχώρησαν και οι Έλληνες Βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Κατσούρας, από τη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης για θέματα οικονομίας και ανάπτυξης των χωρών της Βαλκανικής και του Εύξεινου, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει στα Τίρανα. Στην συνάντηση είχαν κληθεί 110 εκπρόσωποι- βουλευτές δηλαδή- από τις χώρες της Βαλκανικής και του Εύξεινου Πόντου, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι Αλβανοί όμως, που είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης, είχαν προσκαλέσει και αντιπροσωπεία από τη βουλή του Κοσσόβου, η οποία επισήμως δεν είναι αναγνωρισμένη από πολλές χώρες, ενώ το Κόσσοβο δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Αποτέλεσμα ήταν από χθες το βράδυ να ξεκινήσει μία σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσώπων των υπολοίπων χωρών και της Αλβανικής πλευράς με αίτημα να ανακληθεί η πρόσκληση των Κοσσοβάρων, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό από την Αλβανία.

Έτσι χθες το βράδυ δεν εγκρίθηκε ούτε καν η ημερήσια διάταξη των εργασιών, ενώ σήμερα όλες οι αντιπροσωπείες, ακόμη και των χωρών που έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση του Κοσσόβου, αποχώρησαν από τα Τίρανα. Μεταξύ αυτών και οι Έλληνες βουλευτές, Κατσούρας Χρήστος, Γερανίδης Βασίλειος, Αμοιρίδης Ιωάννης, Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, Τσιάρας Κωνσταντίνος, και Ζούνη Πέμη.