Απόπειρα απάτης στην Ηγουμενίτσα

tilefono-650
tilefono-650Την προσοχή των πολιτών στα κρούσματα επιτήδειων με σκοπό την παραπλάνηση, εξαπάτηση & είσπραξη χρήματων, συνιστά ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με αφορμή περιστατικό εξαπάτησης τοπικής επιχείρησης από άγνωστο άτομο που προσποιούνταν τηλεφωνικά Αντιδήμαρχο της πόλης. 
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: “προς αποφυγή περιπτώσεων απάτης, εφιστούμε την προσοχή των πολιτών, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις συναλλαγές τους.
Διευκρινίζουμε πως οι οικονομικές συναλλαγές με τον Δήμο Ηγουμενίτσας πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ρητές διατάξεις του νόμου και αποκλειστικά και μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες που λειτουργούν εντός του Δημαρχείου.
Σε περίπτωση απόπειρας απάτης, καλούμε τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του thespro.gr, εχτές το πρωί, άγνωστος, προσποιούμενος τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας, επικοινώνησε με έμπορο της πόλης της Ηγουμενίτσας, ζητώντας του προϊόντα για τις ανάγκες των προνοιακών υπηρεσιών, συνολικής αξίας 600€.
Ο έμπορος αφού αρχικά συμφώνησε για τη συναλλαγή, έλαβε στο email του την απόδειξη της κατάθεσης, στην οποία όμως εμφανιζόταν το ποσό των 6.000€.
Αμέσως επικοινώνησε ξανά μαζί του ο άγνωστος που προσποιούνταν τον Αντιδήμαρχο, λέγοντάς του πως εκ παραδρομής έγινε κατάθεση 6.000€ και όχι 600€, ζητώντας από τον έμπορο να του επιστρέψει τη διαφορά.
Ευτυχώς όμως ο έμπορος κατάλαβε την παγίδα που πήγαιναν να του στήσουν και αφού επικοινώνησε με τον Aντιδήμαρχο, κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία, η οποία και έχει αναλάβει να εντοπίσει τον άγνωστο δράστη.